Nicklas Bendtner var med ved VM i 2010 i Sydafrika. Dengang var han også skadet op til turneringen.
Foto: Poulsen Lars

Nicklas Bendtner var med ved VM i 2010 i Sydafrika. Dengang var han også skadet op til turneringen.

Fodbold

Bendtner: 17 dage er nok til at blive VM-klar

Nicklas Bendtner blev skadet søndag, men regner med at kunne være i fulde omdrejninger til VM.

Fodbold

Landsholdsangriberen Nicklas Bendtner er i bedring, efter at han søndag aften pådrog sig en lyskeskade i sin sidste kamp for Rosenborg inden afrejsen til Danmarks VM-træningslejr.

Han mærker fremgang på daglig basis, og han føler sig overbevist om, at han vil kunne være i fulde omdrejninger, når Danmark møder Peru 16. juni.

»Jeg fik et smæld i lysken, men der kom ikke noget synderligt op på skanningen i mandags, og det var rigtig positivt. Der er 17 dage til vores første kamp, så der burde være god tid til at blive 100 procent klar«.

»Jeg kan mærke, at det er blevet bedre, det rykker sig hele tiden. Jeg kunne også godt gå ud og løbe nu, men det er bedre at give det tid, så man ikke forhaster det. Så må det hellere tage en dag eller to ekstra at blive helt klar«.

»Lige nu cykler jeg bare og laver lidt båndøvelser og styrketræning«, siger Nicklas Bendtner.

Allerede 4. juni skal Åge Hareide have garanti for, at han ikke udtager en angriber med småskavanker, fordi landstræneren den dato har deadline for at registrere sin endelige VM-trup.

Bendtner har derfor fem dage til at vise, at man kan regne med ham under sommerens slutrunde.

»Jeg har ikke så meget at sige til den deadline. Det er Åge, som må tage en beslutning, ud fra hvilke 23 spillere han gerne vil med«.

»Og så må han vurdere tidslinjen for hver enkelt spiller, som har lidt småproblemer eller skavanker«, siger Bendtner.

Et par minutter mod Mexico, måske...?

Det står klart, at Bendtner ikke deltager i lørdagens testkamp mod Sverige i Stockholm. Angriberen føler sig heller ikke sikker på, at det er værd at tage chancen mod Mexico på Brøndby Stadion ugen efter.

Det var dog ikke testkampe, men VM-slutrunden, som en tydeligt mærket Nicklas Bendtner tænkte på, da han med tårer i øjnene udgik i Rosenborgs nederlag til Brann søndag aften.

»Jeg var selvfølgelig ked af det, for det er en stor ting at komme med til et VM«.

»Jeg vil rigtig gerne være en del af holdet, og jeg var berørt over, at jeg blev skadet på det tidspunkt, selv om jeg ikke kendte skadens omfang«, siger Bendtner.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce