Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Efter fem år som direktør i DBU er Claus Bretton-Meyer fyret med øjeblikkelig virkning,.
Foto: Jens Dresling

Efter fem år som direktør i DBU er Claus Bretton-Meyer fyret med øjeblikkelig virkning,.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DBU fyrer sin direktør med øjeblikkelig virkning

DBU’s bestyrelse ønsker en ny profil efter 5 år med Claus Bretton-Meyer som direktør.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Boldspil-Unions bestyrelse ønsker en ny og anderledes profil som direktør og har derfor fyret Claus Bretton-Meyer.

Vicedirektør Kenneth Reeh er konstitueret som administrerende direktør, oplyser DBU i en pressemeddelelse.

»De sidste fem år har vi gennemført historiske politiske reformer med en ny struktur for DBU’s bestyrelse og forskellige fagudvalg, en ny kompetence-afklaring mellem DBU, Divisionsforeningen og Lokalunionerne samt længerevarende landsholdsaftaler. Derfor mener vi, at det er tid til en ny ledelsesprofil med fokus på fodbold, kommerciel udvikling samt håndtering af den fremtidige fodboldpolitiske struktur«, siger DBU-formand Jesper Møller i pressemeddelelsen.

»DBU og dansk fodbold er i en rivende udvikling, og som organisation skal vi hele tiden følge med tiden, når det angår krav til ledelse og organisering. Derfor vil vi have analyseret, hvordan DBU skal ledes i de næste år fremadrettet. Nu får vi visket tavlen ren og giver dermed den nye bestyrelse efter 1. marts næste år mulighed for at sætte retning for DBU’s fremtidige ledelsesstruktur«, siger Jesper Møller.

Stor udskiftning i Fodboldens Hus

Claus Bretton-Meyer har i sine fem år som administrerende direktør blandt andet stået for en stor udskiftning af medarbejderstaben i DBU med fyringen af kommunikationschef Lars Behrendt samt ansættelserne af Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson som landstræner og assistent samt senest Peter Møller i en ny funktion som fodbolddirektør.

»Fodbold er verdens største sport og at arbejde med den er en fantastisk rejse med mange ildsjæle og gode mennesker. Jeg ønsker at takke medarbejdere, samarbejdspartnere og alle dem, der har været med til at skabe gode resultater de seneste fem år. Held og lykke til den videre rejse«, siger Claus Bretton-Meyer i pressemeddelelsen fra DBU.

Den 52-årige Claus Bretton-Meyer har i sin direktørperiode også stået for forhandlingerne om nye landsholdsaftaler med spillerne på både det mandlige og kvindelige landshold, der begge endte i store konflikter med henholdsvis et mandligt vikarlandshold til en kamp mod Slovakiet og en aflyst VM-kvalifikationskamp mod Sverige for kvinderne.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden