Mirakelmanden fra Marseille har underskrevet en tre et halvt år lang kontrakt.
Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix

Mirakelmanden fra Marseille har underskrevet en tre et halvt år lang kontrakt.

Fodbold

Real Madrid henter mestermageren Zidane tilbage

Storklubben har fyret Santiago Solari og igen tilknyttet Zinedine Zidane som cheftræner.

Fodbold

Legendariske Zinedine Zidane tager en af de største trænerudfordringer i fodboldverdenen igen.

Efter at han forlod Real Madrid efter sidste sæsons tredje Champions League-titel på stribe har kongeklubben aldrig fundet sig selv igen.

Den kiksede ansættelse af Julen Lopetegui, der blev fyret som spansk landstræner, da han og Real var så taktisk udisciplinerede, at de offentliggjorde aftalen to dage før Spaniens første VM-kamp i Rusland, blev fulgt op af salget af Cristiano Ronaldo til Juventus.

Julen Lopetegui holdt under 100 dage i det udsatte Madrid-job og Santiago Solari blev - som Zidane i sin tid - rykket op fra B-holdet og fik ansvaret. Der gik aldrig rigtigt godt, og derfor er den 46-årige franskmand, der har været en hjørnesten i to af Real Madrids tre store æraer fra 1950’erne og frem til 2018, tilbage i klubben.

Zinedine Zidane - verdensmester med Frankrig i 1998 og udskammet på den største scene af dem alle, da han 8 år senere stangede en italiener som en olm tyr i VM-finalenedturen i Berlin - spillede de sidste 5 aktive år af karrieren i Madrid og vandt stribevis af titler. Som Madrid-træner blev det til 9 trofæer på bare to et halvt år.

Hvad skal det så ikke blive til, hvis den modige Zidane holder kontraktperioden ud til sommeren 2022?

Første opgave er noget mindre prangende end Champions League-finalen mod Liverpool for bare 9 måneder siden. Real Madrid møder lørdag Celta Vigo i den spanske liga, der er den eneste turnering, Europas detroniserede konger har tilbage i denne sæson.

Real Madrid er nummer 3 i La Liga, men med 12 point op til FC Barcelona er de reelt ude af titelkampen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden