Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Socialdemokraternes Mogens Jensen, her med Enhedslistens Christian Juhl.
Foto: Jens Dresling

Socialdemokraternes Mogens Jensen, her med Enhedslistens Christian Juhl.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S-ordfører om tilråb: Vigtigt at fodboldspillere tager afstand

DBU skal redegøre for seneste sager om fodboldfans homofobiske tilråb og sange, mener Mogens Jensen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fodboldklubber, fanklubber og Dansk Boldspil-Union (DBU) har lagt afstand til de seneste homofobiske tilråb og sange på stadion.

Og også den socialdemokratiske kultur- og idrætsordfører Mogens Jensen kalder tilråbene for uacceptable. Han roser samtidig FC København-spilleren Viktor Fischer for at sige fra.

»Allerførst er der grund til fra politisk side at rose Viktor Fischer, fordi han går op imod det. Det er måske det allervigtigste, at fodboldspillerne selv tager afstand fra det, siger Mogens Jensen.

Det var søndag, at Viktor Fischer kom i fokus, da han efter kampen mod OB brokkede sig over, at OB-fans undervejs i kampen var kommet med homofobiske tilråb mod ham.

Sagen blev dagsordensættende mandag, hvor flere fordømte opførslen fra tilskuerrækkerne.

Og mandag aften var der igen tilråb, da Brøndby mødte FC Nordsjælland i Farum. Efter kampen sang en gruppe Brøndby-fans sangen 'Fischer, han er gay', hvilket oversat til dansk betyder, 'Fischer, han er bøsse'.

Mogens Jensen fortæller, at han nu beder kulturminister Mette Bock (LA) indhente en kommentar og redegørelse fra DBU om, hvordan de vil sanktionere klubberne.

»Politisk synes jeg, at det handler om, at vi gør, hvad vi kan for at støtte klubberne, DBU og Spillerforeningen i en oplysningsindsats, der kan være med til at forebygge, at det her forsætter på de danske stadioner.

»Herudover mener jeg også, at fodbolden selv - den øverste disciplinær komité inden for DBU - bør sanktionere mod det her. Den skal vise, at det har konsekvens at komme med homofobiske tilråb i fodbold, siger kulturordføreren.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden