Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Socialdemokraternes Mogens Jensen, her med Enhedslistens Christian Juhl.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S-ordfører om tilråb: Vigtigt at fodboldspillere tager afstand

DBU skal redegøre for seneste sager om fodboldfans homofobiske tilråb og sange, mener Mogens Jensen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fodboldklubber, fanklubber og Dansk Boldspil-Union (DBU) har lagt afstand til de seneste homofobiske tilråb og sange på stadion.

Og også den socialdemokratiske kultur- og idrætsordfører Mogens Jensen kalder tilråbene for uacceptable. Han roser samtidig FC København-spilleren Viktor Fischer for at sige fra.

»Allerførst er der grund til fra politisk side at rose Viktor Fischer, fordi han går op imod det. Det er måske det allervigtigste, at fodboldspillerne selv tager afstand fra det, siger Mogens Jensen.

Det var søndag, at Viktor Fischer kom i fokus, da han efter kampen mod OB brokkede sig over, at OB-fans undervejs i kampen var kommet med homofobiske tilråb mod ham.

Sagen blev dagsordensættende mandag, hvor flere fordømte opførslen fra tilskuerrækkerne.

Og mandag aften var der igen tilråb, da Brøndby mødte FC Nordsjælland i Farum. Efter kampen sang en gruppe Brøndby-fans sangen 'Fischer, han er gay', hvilket oversat til dansk betyder, 'Fischer, han er bøsse'.

Mogens Jensen fortæller, at han nu beder kulturminister Mette Bock (LA) indhente en kommentar og redegørelse fra DBU om, hvordan de vil sanktionere klubberne.

»Politisk synes jeg, at det handler om, at vi gør, hvad vi kan for at støtte klubberne, DBU og Spillerforeningen i en oplysningsindsats, der kan være med til at forebygge, at det her forsætter på de danske stadioner.

»Herudover mener jeg også, at fodbolden selv - den øverste disciplinær komité inden for DBU - bør sanktionere mod det her. Den skal vise, at det har konsekvens at komme med homofobiske tilråb i fodbold, siger kulturordføreren.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden