flot. Michael Laudrup er fuld af respekt for Christian Poulsen og Martin Jørgensen, der begge har indordnet sig under nogle nye forhold på landsholdet. Arkivfoto: Lars Poulsen

flot. Michael Laudrup er fuld af respekt for Christian Poulsen og Martin Jørgensen, der begge har indordnet sig under nogle nye forhold på landsholdet. Arkivfoto: Lars Poulsen

EM 2012

Interview: Laudrup roser danske veteraner

Michael Laudrup ville ikke selv have godtaget en mindre rolle på landsholdet.

EM 2012

Hvis Michael Laudrup gik med hat, ville han tage den af i respekt for den indstilling til det at være landsholdsspiller, erfarne navne som Christian Poulsen og Martin Jørgensen viser.

Det er Laudrups opfattelse, at kun de færreste topspillere vil acceptere at gå nogle skridt ned ad stigen og blive indskiftningsspillere på et hold, hvor de tidligere var faste i startopstillingen.

»Jeg synes, det er imponerende, at Christian Poulsen og Martin Jørgensen har accepteret de nye roller, der er udløst af et glidende generationsskifte på landsholdet«, siger den 47-årige Michael Laudrup i en samtale med Politiken.

Brug for erfarne spillere
»Der er dog nok ikke tvivl om, at en spiller som Christian Poulsen nok gerne vil tilbage som fast mand, han har stadig et ambitiøst forhold til landsholdet, men han har valgt en positiv attitude til den rolle, han har lige nu. Det er prisværdigt, for i en bred slutrundetrup er der brug for erfarne spillere, der på alle planer – og ikke kun i kampene – kan bidrage til en styrkelse af landsholdet«.

Læs også Michael Laudrup, der holder pause fra trænergerningen efter den ufrivillige afsked med den spanske klub RCD Mallorca, betegner det som vanskeligt at gennemføre et ’smertefrit’ generationsskifte på et landshold, primært fordi der er så få kampe at gennemføre skiftet i – men også fordi det er så prestigefyldt at være landsholdsspiller, at de erfarne navne kan forsvinde helt i processen. Pressen er for hurtig til at dømme»Men se på Christian Poulsen. Han er med i Morten Olsens trup, fordi han stadig er vigtig for landsholdet – han er bare ikke helt så vigtig, som han var tidligere. At acceptere den ændring kræver virkelig meget af den enkelte spiller, men det kræver også meget af landsholdets omgivelser, eksempelvis pressen«, mener Michael Laudrup.

Læs også

Det er hans opfattelse, at pressen er meget hurtig til at dømme en spiller ’færdig på landsholdet’, såfremt han ikke spiller i samtlige 90 minutter. Men det er for firkantet. Man skal tværtimod se på de muligheder, et hold kan have af at rumme erfarne spillere i truppen, mener Laudrup.

Kunne ikke selv godtage mindre rolle
Kunne du selv acceptere en sådan rolle, du nu roser Christian Poulsen og Martin Jørgensen for at have taget?

»Det er jeg ikke sikker på. Eller rettere – det kunne jeg ikke. Nej, ikke efter at have haft den betydende og ansvarlige rolle, jeg havde i mine år på landsholdet. Men på det punkt er vi forskellige, og derfor er det også imponerende at se holdningen hos Christian Poulsen og Martin Jørgensen«, svarer Laudrup.

Læs også

Hvordan tror du, det danske landshold vil klare sig i sommerens EM-slutrunde?

»Danmark er altid bedst, når holdet er undertippet. Og tager vi det som udgangspunkt, kommer det til at gå rigtigt godt i Polen og Ukraine – for i en skrækpulje eller dynamitpulje med Portugal, Holland og Tyskland er vort landshold virkelig undertippet, og det giver gode forudsætninger for at overraske«.

»Vi skal være fri for skader«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men det kræver vel mere end blot held og lykke – og mere, end at de andre hold undervurderer danskerne?»Betingelsen for at overraske er, at de danske nøglespillere ikke alene er klar og fri for skader, men også at de er i topform og i kampform. Ellers kan det ikke lade sig gøre. Vi har tidligere oplevet, at halvskadede spillere, der kun kunne give sig 70-80 procent, har været med til slutrunder, og det har været belastende for truppen – for der er blevet brugt meget tid på at diskutere, om de skulle bruges eller ej. Det er et forstyrrende dilemma for enhver træner, der gerne vil stille med det stærkeste hold«.

Læs også Har Danmark overhovedet en chance mod tre så stærke EM-modstandere?»Det er tre virkelig stærke hold, vi skal op mod. Jeg regner Tyskland for at være i verdens top-4 lige nu – et meget velfungerende landshold. Og selv om vi godt kan tillade os at sige, at vort landshold har et rimeligt tag på Portugal, så er det altså et hold, der tæller klassespillere. Jeg tror, vi kommer til at se en Ronaldo spille med højt engagement og stor inderlighed, for han mangler endnu at vise sig fra sin absolut bedste side i en slutrunde – og efterhånden er det ved at være sidste chance for ham. Det portugisiske holds muligheder for succes hænger i høj grad på Ronaldos spil, og det – samt jagten på personlig succes – kan inspirere ham og gøre Portugal til en svær modstander«, vurderer Michael Laudrup.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce