Det danske fodboldlandshold trænede mandag for første gang på stadion i Kolobrzeg. Nicklas Bendtner måtte se angrebsreserven Nicklas Pedersen stjæle rampelyset.
Foto: JENS DRESLING

Det danske fodboldlandshold trænede mandag for første gang på stadion i Kolobrzeg. Nicklas Bendtner måtte se angrebsreserven Nicklas Pedersen stjæle rampelyset.

EM 2012

Giftig reserveangriber overstrålede Bendtner

Nicklas Pedersen scorede tre gange, da EM-truppen havde den første - og eneste - åbne træning efter ankomsten til Polen.

EM 2012

De godt 2.000 tilskuere, der overværede den danske EM-trups første træning i kurbyen Kolobrzeg ved Østersøkysten i det nordlige Polen, hvor Morten Olsen og hans mænd har indkvarteret sig for at lade op til slutrunden, kan sagtens have fået det indtryk, at Nicklas Pedersen tilhører startopstillingen på det danske hold.

Angriberen fra hollandske Groningen overstrålede den anden Nicklas, med efternavnet Bendtner, i 25 minutters spil 11 mod 11.

Nicklas Pedersen scorede tre flotte mål. Et par af dem fremkaldte store klapsalver fra det lokale publikum, som i øvrigt med byens borgmester i spidsen gav de danske gæster en hjertelig og flot modtagelse med taler og velkomstgaver inden træningen.

Nicklas Pedersen spillede i front med Lasse Schöne bag sig på det hold, hvor hele forsvarskæden samt de to centrale midtbanepladser og fløjene var besat med de spillere, der var med fra start i 2-0-kampen mod Australien.

Bendtner på B-holdet Nicklas Bendtner og Christian Eriksen var på ’B-holdet’ og spillede altså over for en forsvarslinje, som bestod af Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger og Simon Busk Poulsen.

Dennis Rommedahl var veloplagt og hurtig på højrekanten og skabte oplæg til Nicklas Pedersens gode afslutninger. I den anden ende af banen fik Nicklas Bendtner ikke udrettet det store.

Nicklas Pedersen havde også skud med stor kvalitet, da angriberne havde afslutningsøvelser til allersidst på en dag, da Morten Olsen for sidste gang i denne uge lod tilskuere og pressen overvære træningen.

Landstræneren har dikteret, at træningerne tirsdag, onsdag og torsdag skal være lukkede.

Der skal trænes meget taktisk, og Olsen vil formentlig være sikker på, at eventuelle hollandske spioner ikke kan skaffe sig viden om, hvordan det danske hold vil gå til opgaven mod Holland i Kharkiv i Ukraine på lørdag aften.

Inden spillet til to mål arbejdede EM-spillerne med hurtigt kombinationsspil i mindre grupper, og Morten Olsen var meget opmærksom og styrende:

»Gå mod bolden - ligesom i fodbold«, råbte han til Lasse Schöne, som var lidt for tøvende i en trængt situation.

Tempo og aggressivt presspil

Olsen instruerede spillerne i at lægge et hurtigt, aggressivt pres på boldholderen, og tempoet var højt på træningsbanen. Efter en uge med mere tung træning kommer det tekniske og taktiske nu i højsædet, og spiløvelserne bliver mere eksplosive.

Det er en landstræner med optimisme og entusiasme, som leder, hvad der skal ske. Morten Olsen er, naturligvis, yderst tilfreds med, at alle 23 spillere i truppen er skadefri og kan træne igennem. Sådan var det ikke for to år siden i perioden op til VM-slutrunden i Sydafrika.

Førstemålmanden Stephan Andersen var overhovedet ikke med i ’træningskampen’, hvor Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel vogtede de to mål.

Stephan Andersen blev taget under special-behandling af målmandstræner Lars Høgh på en mandag, da Nicklas Pedersen for alvor fik vist, hvad han står for og kan være en god mand af have i baghånden, hvis Nicklas Bendtner ikke rammer det niveau, han har, når han er på toppen.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden