FORSVAR. Liverpools Mamadou Sakho sørger for at få bolden væk for næsen af Wayne Rooney, der ikke havde de letteste betingelser på Anfield.
Foto: Jon Super/AP

FORSVAR. Liverpools Mamadou Sakho sørger for at få bolden væk for næsen af Wayne Rooney, der ikke havde de letteste betingelser på Anfield.

Premier League

Dominerende Liverpool dukkes af Wayne Rooney

Manchester United vinder 1-0 og holder kontakt til toppen.

Premier League

Mod begge hold var der scoret tre gange i seneste Premier League-runde, så man måtte formode, at der var blevet snakket lidt om den defensive taktik i begge lejre før søndagens klassiske duel mellem Liverpool og Manchester United på Anfield. Facit 0-1 var da også langt fra de for tiden så populære 3-3-kampe, men det var United ligeglad med, for de tog hjem med tre point til regnskabet.

Resultatet betyder, at Manchester United nu har overhalet West Ham og indtaget tabellens femteplads med 37 point, to bag Tottenham. Liverpool bliver på 9.-pladsen med 31 point.

»Jeg elsker lokalopgør - det er jo saltet i suppen«, sagde Liverpool-manager Jürgen Klopp før kampen, men han fik nok sin lyst styret i denne omgang, da resultatet var en stor skuffelse set på baggrund af kampens udvikling.

SUCCES:

»Man mærker tydeligt på spillerne, at der er ekstra tænding før en kamp som denne. Vi skal selvfølgelig være aggressive, men vi skal også finde en balance, og det er svært. Det kunne man jo se, da Gerrard kun fik meget kort tid på banen sidste år«, sagde United-manager Louis van Gaal, der for en gangs skyld havde valgt samme opstilling som i den foregående runde.

Altså uden Mata og Memphis fra start, men med hurtige Martial og Lingard fremme til at hjælpe Rooney. Hos Liverpool var Benteke igen sat på bænken fra kampstart.

En ganske jævnbyrdig start, hvor Liverpool havde de første muligheder ved Lallana og Firmino, og hvor Lucas og Fellaini måtte tales på plads af dommer Mark Clattenberg efter et sammenstød. Temperamenterne ulmede naturligvis, og det ville også være mærkeligt andet med den altid ophedede optakt til opgøret.

Mange boldtab skæmmede kampens indledende fase, hvor ingen af holdene kunne få styr på spillet, der virkede lidt krampagtigt. Men det var hjemmeholdet, der var bedst til at komme frem til situationerne foran modstandernes mål. Jordan Henderson fik efter en halv time en stor chance til højre for David De Gea, men anføreren skød forbi.

SPÆNDING:

Liverpools jagt på boldholderen krævede mange kræfter, men det forstyrrede i høj grad United-spillerne i deres opspil, og publikums opbakning gav ekstra luft. Spørgsmålet var, om støtten var nok til også at holde spillerne i løb gennem hele 2. halvleg.

Kort før pausen steg intensiteten - stadig med Liverpool som bedst - og de mange nærkampe begyndte at mærke flere af spillerne, hvoraf Ashley Young var den første, der måtte forlade banen efter et sammenstød med den altid kontant spillende James Milner. 18-årige Cameron Borthwick-Jackson afløste rutinerede Young, hvilket siger lidt om gæsternes bænk.

Manchester United måtte have en masse at snakke om i pausen, for det var en blodfattig indsats, Louis van Gaals mandskab bød på. Ingen plan, ingen vildskab og ingen afslutninger mod mål. Det burde næsten kun kunne gå fremad.

Første chance i 2. halvleg tilfaldt ikke overraskende Liverpool, da Emre Can trak sig fri i venstre side foran De Gea, men spanieren fik afværget det nærgående forsøg. Det ansporede hjemmeholdet til at lægge endnu mere tryk på gæsterne, som havde meget svært ved at sætte noget sammen offensivt.

PINLIGT:

Eneste United-spiller, der på egen hånd kunne skabe noget, var igen unge Martial, som også stod for Uniteds første mulighed, da han trak forbi to modstandere i LIverpool-feltet og afsluttede med venstre ben - dog forbi mål. Det gav alligevel hans medspillere lidt mere mod frem ad banen.

Kampen udviklede sig derfor i en lidt mere underholdende retning, hvor begge hold søgte en scoring, og hvor tempoet blev sat i vejret. Van Gaal sendte Juan Mata på banen efter 65 minutters spil, hvor unge Lingard blev afløst. Nu skulle der mere kreativitet i offensiven. [kommende]

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Liverpools svar var imidlertid endnu en trussel mod De Gea, der måtte op med en dobbeltredning for at bremse Can og Lallana.

KLASSIKER:

Uniteds dyrt indkøbte hollænder Memphis Depay kom også på banen, og dermed havde holdets manager spillet sit sidste kort. På det tidspunkt havde Klopp slet ikke skiftet ud, selv om James Milner med en kæmpeindsats på banens midte måske godt kunne have brugt en puster. Første udskiftning blev Lallana, der blev erstattet af Jordan Ibe.

Det var bare ikke Liverpools initiativ, som gav pote. Det var Manchester United, der pludselig slog til, efter der i det meste af kampen havde ligget en føring til hjemmeholdet i luften. Fellaini viste sin værdi foran modstandernes mål og nåede højest på et indlæg fra Mata efterfulgt af et hovedstød mod overliggeren, hvorefter Rooney bankede bolden i nettaget fra nært hold.

Et rystet hjemmehold skulle det sidste kvarters tid forsøge at finde ekstra kræfter til en offensiv og en redning af et point, men trods indskiftning af Benteke og Caulker lykkedes det ikke at runde effektivt af, selv om holdet kom frem til et par muligheder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce