Wieghorst skal være landstræner for ungdommen

Morten Wieghorst afløser Keld Bordinggaard som ny træner for U/21-landsholdet.

Superligaen

Morten Wieghorst bliver ny træner for det danske U/21-landshold i fodbold, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på unionens hjemmeside.

Han afløser Keld Bordinggaard efter sommerens EM-slutrunde og har skrevet en toårig kontrakt.

LÆS OGSÅ

Wieghorst stopper til sommer som træner i FC Nordsjælland, hvor han har være ansat de seneste seks år, det første år som assistenttræner.

Respekteter nuværende kontrakt
Selv om arbejdet med det nye kuld af U/21-spillere begynder allerede i foråret, så bliver det ikke under Wieghorsts ledelse.

»Morten Wieghorst var vores førstevalg til at afløse Keld Bordinggaard«, fastslår DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Selvom arbejdet med det nye kuld af U/21-spillere begynder allerede i foråret, så bliver det ikke under Wieghorsts ledelse.

Både DBU og Morten Wieghorst ønsker at respektere trænerens nuværende kontrakt, og derfor vil ansvaret for den kommende årgang af U/21-landsholdsspillere i dette forår ligge hos andre af fodboldforbundets talent- og landsholdstrænere.

Fodbold-filosofien var afgørende

Den tidligere, Lyngby-, Dundee-, Celtic- og Brøndby-spiller er kendt for at spille 4-3-3-systemet, hvilket er det samme, som de forskellige danske landshold har praktiseret de seneste mange år med Morten Olsen som træner.

Det har også været en væsentlig grund til, at valget er faldet på Morten Wieghorst.

»Morten Wieghorst har den samme filosofi og indgang til spillet, som vi gennem de senere år har implementeret i vores udviklingsarbejde, og som blandt andet Keld Bordinggaard har været med til at definere og lancere.

LÆS OGSÅ

»Der bliver således tale om en ny mand i spidsen for U/21-landsholdet, men samtidig en kontinuitet i arbejdet. Dertil kommer, at Morten er kendt for det store arbejde med en stor del af yngre spillere i FC Nordsjælland«, siger Jim Stjerne Hansen.

Keld Bordinggaard har været træner for U/21-landsholdet siden 2006.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce