100? Var Frank Kristensens mål mod AaB nummer 98 eller 100 i Superligaen? Statistikerne er uenige.
Foto: CLAUS BONNERUP

100? Var Frank Kristensens mål mod AaB nummer 98 eller 100 i Superligaen? Statistikerne er uenige.

Superligaen

Statistikere er uenige om Farlige Franks mål

Frank Kristensen har ifølge DBU's regler kun scoret 98 mål i Superligaen.

Superligaen

Da Frank Kristensen havde pandet årets tredje hovedstødsmål i nettet til FC Midtjyllands 2-0-føring mod AaB, løftede han sin kamptrøje og fremviste sin svedtrøje påtrykt FARLIGE FRANK 100 KASSER!.

De fleste medier - inklusive politiken.dk - registrerede da også, at Frank Kristensen som den sjette nu var blevet medlem af den eksklusive klub af spillere med 100 mål i Superligaen, men ikke alle er enige i den kendsgerning.

LÆS ARTIKEL LÆS ARTIKEL

Fodboldsitet danskfodbold.com går forrest i argumentationen for, at Frank Kristensen i virkeligheden kun har scoret 98 mål.

EKSTERNT LINKFrank Kristensen har nu scoret 98 mål!

Årsagen er en kamp i 2003, hvor Frank Kristensen godt nok scorede to mål - faktisk tre, da han også scorede selvmål - mod AB, men da kampen efterfølgende blev ændret til en 3-0-sejr til FC Midtjylland på grund af AB's ulovlige brug af Lennart Lynge Larsen, blev kampens målscorere slettet fra statistikkerne.

Fortolkningen følger DBU's regler
Selv om DBU ikke fører nogen samlet statistik for antallet af scoringer i Superligaen og ikke har en officiel holdning til, hvorvidt Frank Kristensen har scoret 98 eller 100 mål, så svarer fortolkningen af reglerne til DBU's.

»Vi førte slet ikke topscorelister i 2003, men proceduren er, at når en kamp afgøres på skrivebordet, så slettes både advarsler og mål. Hvis situationen var opstået i dag, ville vi ikke tildele Frank Kristensen scoringerne«, oplyser Jacob Wadland, der er kommunikationsmedarbejder i DBU med ansvar for statistikkerne.

To andre fodboldsites, ligafodbold.dk og hvemvandt.dk, har ikke gjort sig samme overvejelser og har derfor registreret Frank Kristensen for 100 mål i Superligaen.

Hvad synes du?

Hvor mange mål synes du, Frank Kristensen har scoret. Artiklen er åben for kommetarer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce