Gymnasielærer. Hobros forsvarskrumtap Mads Justesen er til daglig gymnasielærer på Mariagerfjord Gymnasium. Efter holdets overraskende oprykning har han valgt at arbejde halvtid og kombinere det med topfodbold.
Foto: Michael Hansen/Polfoto

Gymnasielærer. Hobros forsvarskrumtap Mads Justesen er til daglig gymnasielærer på Mariagerfjord Gymnasium. Efter holdets overraskende oprykning har han valgt at arbejde halvtid og kombinere det med topfodbold.

Superligaen

Hobro er den nye dreng i superligaklassen

Mads Justesen er til daglig gymnasielærer. I dag får han debut i Superligaen.

Superligaen

»Indtil videre har jeg altid set mig selv mest som gymnasielærer, og det kan mine nærmeste skrive under på. Men oprykningen til Superligaen har gjort, at jeg nok er mere fodboldspiller nu«, siger Mads Justesen.

Den 196 centimeter høje forsvarsspiller er langtfra den eneste i nyoprykkernes trup, som har andre professionelle forpligtelser end fodbold.

Af holdets 22 spillere skal 14 passe job eller studier ved siden af sporten.

Selv om det lyder som en klar ulempe, når man spiller i landets hårdeste fodboldrække, har det også sine fordele, lyder det fra Mads Justesen:

»Vi har ikke tid til kun at tænke fodbold. Men en gang imellem kan det være en fordel, for så glæder man sig helt vildt til at komme ud og frigive en masse energi, man måske har sparet op i løbet af dagen«.

Får energi foran katederet

Den energi samler Mads Justesen foran katederet, når han til daglig underviser på Mariagerfjord Gymnasium. Den 31-årige hobrospiller har dog inden superligastarten fået reduceret sin arbejdstid som lærer til det halve.

Bag sig har Justesen over 240 kampe i barndomsklubbens gul-blå spillertrøje.

Derfor kunne man forestille sig, at det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Justesen headede det sejrsmål i nettet mod Brønshøj sidste sæson, der sikrede oprykningen.

Det var det dog ikke, selv om det føltes sådan.

»Det er som sådan ikke en drøm, vi har haft. For vi turde ikke tænke eller håbe på det, inden sidste sæson gik i gang. Men da vi i første halvdel af sæsonen fejede al modstand af banen, begyndte ideen om oprykning at spire«, siger Justesen, der tydeligt husker, hvordan det føltes, da dårlige resultater begyndte at komme i vejen for en sikker oprykning.

»Med fem runder igen tabte vi på vores ellers stærke hjemmebane til Vejle, og der begyndte vi at tænke, om det kunne gå galt. Men der var klubben og trænerne gode til at holde fast i det arbejde, vi havde gang i, og understrege, at en tredjeplads også ville være et historisk resultat«, siger Justesen, hvis bror er assistenttræner i klubben.

Nordjysk nedsmeltning var startskud

Den målfarlige forsvarsspiller, som i sæsonen 2011/12 og 2012/13 var holdets topscorer i NordicBet Ligaen med henholdsvis ni og syv mål, kom til klubben som tiårig.

Men i 2002 – som ynglingespiller – skiftede han til Viborg. To år senere gik turen nordpå, da han fik tilbuddet om at blive en del af 1.-divisions truppen i FC Nordjylland. Projektet gik dog konkurs kort før sæsonstart, og Justesen og flere andre spillere stod pludselig uden klub.

En velsignelse for Hobro, der på daværende tidspunkt lå i Danmarksserien, mener Justesen.

»Det var oplagt at tage hjem til Hobro. Jeg ringede til min gode ven Rasmus Ingemann, som også er en del af vores nuværende superligatrup, og fik ham med til Hobro. I alt kom der seks spillere derfra, og vi rykkede med det samme op fra Danmarksserien«.

Herefter fulgte otte år i 2.- og 1.-divisionen, før det i året for klubbens 100-års jubilæum endelig lykkedes Hobro at sikre sig oprykning til det fornemmeste selskab.

Stadion og spillere klar

At den nordjyske by med omkring 10.000 indbyggere nu er indehaver af et superligahold, lå ikke i kortene, vurderet på sidste års ydmyge stadionfaciliteter.

Men lige fra Hobro spillede sidste kamp tilbage i pinsen, har klubben ifølge Mads Justesen sitret af arbejdsglæde hen mod den nye sæson. Især hjemmebanen, DS Arena, har fået en overhaling.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det har næsten ikke været til at være der, så meget der har været gang i den«, siger han.

Græstæppet blev med det samme flået op, en ny bane anlagt og rykket tættere på hovedtribunen for at etablere en mobil tribune med 1.600 siddepladser, og DS Arena har fået forhåndsgodkendelse til 9.088. Derudover er der klargjort et udebaneafsnit med ståpladser med plads til 1.000 fodboldfans samt nye tv-faciliteter.

»Mange har dømt os ude«

Mens stadion er ved at være klar til at tage imod første hjemmekamp 3. august, er der mange skeptiske tunger, som har svært ved at forestille sig, at Hobro har truppen til at overleve i landets bedste række.

Sidste års oprykkere, FC Vestsjælland, oprustede inden debutsæsonen med tre tidligere landsholdsspillere: Jan Kristiansen, Dennis Sørensen og Michael Lumb.

Hobro har også investeret, men hovedsagelig i sidste års lejesvende, såsom topscoreren Mads Hvilsom fra FC Midtjylland, og nogle spillere med superligaerfaring. I går tilføjede klubben så Brøndbys nu tidligere angriber Quincy Antipas til truppen.

»Mange har dømt os ude fra start og realistisk set, ved vi godt, at det bliver meget svært. Men vi ved også, at vi på gode dage kan spille op med mange af superligaholdene, og intensiteten til træningerne peger positivt fremad«, siger Mads Justesen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce