Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
slagsmål. Så gode venner var de vist, da guldet kom til Herning. Men nu er der udbredt mistillid mellem tidligere FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm (tv) og FCM's bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

slagsmål. Så gode venner var de vist, da guldet kom til Herning. Men nu er der udbredt mistillid mellem tidligere FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm (tv) og FCM's bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FCM-formand: Glen Riddersholm uden format, da vi måtte skilles

Rasmus Ankersen giver sin version af, hvad der skete omkring træner Glen Riddersholms opsigelse.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FC Midtjylland har sportslig succes som aldrig før. Men der er også negative historier om mesterklubben, og ekstræner Glen Riddersholms skygge hænger ifølge midtjyske iagttagere stadig over FCM og kan være med til at skabe noget ’støj’ på arbejdspladsen.

To trænere (Lars Friis og Henrik Ipsen, red.) har sagt op, og der er kritik i flere medier af sportsdirektør Claus Steinlein. Den nye cheftræner Jess Thorup ’forsvarede’ Steinlein foran sponsorerne inden fredagskampen mod Randers FC på MCH-Arena.

Her giver FCM-formand Rasmus Ankersen sin version af begivenhederne omkring Riddersholms opsigelse og tiden derefter.

Øsnker at få arbejdsro

Glen Riddersholm vil ikke kommentere meget på de angreb, der kommer.

Læs også

»FCM må have større, interne problemer, end man umiddelbart skulle tro, når man har brug for på den måde at flytte fokus væk fra sig selv«, siger Glen Riddersholm. »For mit vedkommende er jeg kommet videre. Det lader til, at andre ikke er kommet videre«.

Hvorfor gør du det nu, Rasmus Ankersen?

»Vi har ønsket at skilles med format. Men det er nu kommet til et stadie, hvor angrebene på os bare fortsætter, og hvor vi siger, at nok er nok. Nu må det stoppe, så Jess og truppen kan få arbejdsro«.

Glen Riddersholm har ikke ønsket at gå i detaljer med sin kritik af, hvad han har været utilfreds med. Men der var ting, som han ikke kunne leve videre med. Kan du kaste mere lys over, hvad han har anket over?

En konflikt mellem Glen og Claus

»Da Matthew Benham (’klubejeren’, der også ejer Brentford, hvor Rasmus Ankersen er sportschef, red.) og jeg kom ind i FCM forrige sommer, vidste jeg, at der var en konflikt mellem Claus og Glen. Det forsøgte vi at løse, og jeg sagde til dem, at jeg gav det tre måneder til at blive bedre, fordi jeg kunne mærke, at det påvirkede resten af organisationen negativt. Det var mit klare indtryk, at deres relation siden blev bedre, men i sidste ende må vi erkende, at den var så nedslidt, at det var point of not return«.

»Grundlæggende handlede det om, at Glen ikke mente, at Claus udfyldte sin rolle som sportsdirektør på den måde, han, som træner, mente burde være tilfældet. Det var et fagligt synspunkt, som man kan være enig eller uenig i«.

Læs også

Hvad var din holdning til det?

»Det var ikke, fordi jeg overhovedet ikke kunne følge Glens kritik. Ligesom hos alle os andre er der områder, Claus kan forbedre sig på. Men grundlæggende mente jeg, at han er en fantastisk sportsdirektør for FC Midtjylland. Det er ham, der skaber sammenhængskraften i klubben. Han har et meget klart billede af, hvem FCM er, og hvordan vi kommer til det næste niveau. Han var en af de væsentligste årsager til ham, at Matthew Benham valgte at investere i FCM. Min og Matthews opfattelse af, hvad en moderne sportsdirektør skal kunne, levede Claus helt klart op til«.

Var du overrasket over, at han sagde op?

»Ja, jeg havde ikke set det komme. Jeg havde en snak med Glen om de problemer, han så i sommeren 2014. Men i modsætning til, hvad der har været fremme, har han siden da på intet tidspunkt konfronteret mig eller andre i bestyrelsen med sin utilfredshed. Derfor kom det som en stor overraskelse for os. Folk tænkte: Hvor kom det lige fra? Det efterlod os lidt med fornemmelsen af, der måtte være dele af sine bevæggrunde for opsigelsen, som Glen ikke havde indviet os i«.

Det har siden været fremme, at der har været kontakt mellem Glen og AGF i ugerne op til hans opsigelse og lige efter. Tror du, at det har spillet ind?

»Det ved jeg ikke. Jeg har kun læst om den kontakt i medierne«.

Ingen vej tilbage for Riddersholm

Hvordan havde du og bestyrelsen det med, at det skulle komme så vidt som til en opsigelse?

»Når man som Glen helt uden varsel smider en skriftlig opsigelse på bordet, så er der, som jeg også sagde til ham, ingen vej tilbage. Så har han på en meget kontant måde taget stilling til, at han ikke tror på, at de problemer, han ser, kan løses«.

Læs også

Hvorfor valgte du at fritstille ham øjeblikkeligt?

»Vi ønskede ikke at have en træner, der ikke kunne se sig selv i FCM i fremtiden, og derfor sagde vi, at hvis du stopper, så stopper du nu. Vores vurdering var, at det ville skabe for meget uro at have Glen gående rundt, og derfor ønskede vi et clean cut. For os at se var det den bedste måde for organisationen at komme videre på«.

Endte det med at blive et spørgsmål om Glen Riddersholm eller Claus Steinlein?

»Sådan oplevede jeg det egentligt ikke. Men jeg følte, det var vigtigt, at vi som bestyrelse gav et klart mandat til Claus. For mig var det afgørende at genetablere kommandovejen og vise, at bestyrelsen bakker op om sin direktør. En træner i en fodboldklub er reelt set en mellemleder, og det er vigtigt at slå fast, hvem der refererer til hvem. Ellers bliver der jo anarkistiske tilstande«.

Hvad har I lært af det her forløb?

»Det har lært mig, at når du vinder og vinder, så kan succesen let camouflere nogle underliggende problemer. Hvis du taber, kommer problemerne og konflikterne naturligt op til overfladen. Men hvis du vinder, er det vigtigt at grave efter dem«.

»Samtidig har det lært mig, at det vigtigste i succesfulde tider er ikke at lade nogle vokse sig større end klubben.

»Se på guldbilledet i Ekstra Bladet«

Troede Glen Riddersholm da, at han var større end klubben?

»Jeg synes, at der var begyndende tendenser til det. Se på guldbilledet i Ekstra Bladet. Det anede klubben jo intet om, før det blev trykt. Når jeg så oven i købet finder ud af, at det blev taget to måneder før sæsonen sluttede, så kan man ikke lade være med at blive bekymret«.

Læs også

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Siden har man kunnet få en opfattelse af, at Glens skygge har hvilet over FCM. Han forholder sig af og til til klubben på tv og i aviserne, og det er vel i orden, når han bliver spurgt? Og man har oplevelsen af, at han har holdt kontakten til både gamle kolleger og spillere. Hvordan har I oplevet det?

»Det har været dybt skuffende at opleve hvor lidt format, Glen har håndteret perioden efter sin opsigelse med. At bruge enhver lejlighed til at udtale sig som ekspert om FCM, at dukke op på træningsanlægget dagen før en Champions League-kamp og forsøge at få billetter til logen på stadion få uger efter sin opsigelse er ikke bare respektløst over for klubben, men også decideret ukollegialt over for Jess Thorup«.

»Hvor mange gange har du set Kent Nielsen på Aalborg Stadion, efter han stoppede som træner dér? Hvor mange gange har du set Kasper Hjulmand på Farum Park, efter han stoppede? Det er jo almindelig sund fornuft og situationsfornemmelse, at man i respekt for sin efterfølger bliver væk - i hvert fald i en periode. Jeg var skuffet over, at det før topkampen mod FCK var nødvendigt for mig at forklare Glen, at vi ikke ønskede ham på stadion så kort efter opsigelsen. Her må jeg sige, at jeg havde håbet og troet på, at vi kunne skilles med format. Det har desværre vist sig at være umuligt«

»Svært for Glen at give op«

Hvordan har Glen i kulissen påvirket dagligdagen i FCM?

»Vi oplever, at det har været mere end svært for Glen at give slip. Selv i dag næsten fire måneder efter opsigelsen bliver han ved med at kontakte spillere og trænere, og vi føler, det giver uro på gangene. Når jeg taler med medarbejderne, om de artikler i medierne om kaos i klubben, er der efterhånden ingen, der tvivler på, hvor det kommer fra. Det efterlader os med en oplevelse af, at Glen over de seneste fire måneder har forsøgt at gøre sin kamp til alles kamp ved at skabe et billede af en klub i kaos på grund af mangelfuld ledelse«.

Læs også

Hvordan har du haft det med at læse de meget detaljerede og grove angreb mod din sportsdirektør Claus Steinlein?

»Det har været usmageligt at opleve de personlige angreb i medierne, som i baggrunden er orkestreret af vores tidligere træner. At beskylde Claus, der i alle aspekter ofrer sig for klubben, for at holde ferie hele tiden, er langt under lavmålet«.

Så det er ikke din opfattelse, at der er en generel utilfredshed med Claus’ ledelse?

»På ingen måde. Ring til Jess Thorup og spørg ham. Han vil fortælle dig, at Claus er, hvis ikke den bedste, så en af de absolut bedste ledere, han nogensinde har haft. Ring til vores akademichef Flemming Broe, der vil sige det samme. Hele klubben bakker Claus op og tager 100 procent afstand fra de personlige angreb, han har været udsat for«.

Thorup har det, FCM ønskede

Hvordan vil du karakterisere Jess Thorups første tid i klubben?

»Jess er kommet ind med præcis det, som vi ønskede. Ikke bare nye ideer til, hvordan vi kan løfte vores spil et niveau mere, men også med en integritet og villighed til at samarbejde som ét team med hele klubben«.

Hvordan ser du Jess Thorup som træner?

»Jess er ydmyg, ekstremt hårdt arbejdende og professionel. Han er åben over at gøre ting på nye måder, og så er han dygtig til at vide, hvornår han skal være en del af gruppen, og hvornår han skal stille sig uden for gruppen og stille de hårde krav. Han er ikke bange for den friktion, der skal være i en trup med mange dygtige spillere, hvor alle ikke altid spiller så meget, som de gerne ville«.

Hvor vigtigt var det for FCM at ansætte en erfaren mand som Thorup?

»Det var vigtigt for os at få en træner, der kunne forene vores ambition om at spille europæisk gruppespil med vores fortsatte ambition om at bringe vores egne akademispillere ind på førsteholdet. Det kræver mod som træner at sige ja til det, og i vores øjne var Jess den træner blandt dem, vi talte med i processen, der bedst kunne løfte den opgave«.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvordan oplever du, at han har udviklet truppen?

»Han har formået at bevare vores styrker i presspillet og på vores dødbolde, samtidig med at han har lagt et nyt lag på i spillet med bolden og i den defensive organisation. Vi har været i stand til at dominere kampe som dem mod AaB, OB og ude mod Randers på en måde, som jeg ikke har set FCM gøre tidligere«.

Hvor overrasket er du over FCM’s præstation i efteråret?

»Det var svært at vide, hvordan vi ville reagere på de mange kampe, og om vores unge spillere kunne slå til, når de fik chancen. »Men det må man bare sige, at holdet har løst til perfektion«.

Hvad tænker du om resten af sæsonen?

»Vi går selvfølgelig efter at være med i Europa League efter vinterpausen også - og så skal vi forsøge at genvinde det danske mesterskab«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden