Fortid. Alt tyder på, at Lukas Spalvis 14 ligamål i efteråret bliver de foreløbigt sidste i Danmark i denne omgang.
Foto: PEDERSEN RUNE (arkiv)

Fortid. Alt tyder på, at Lukas Spalvis 14 ligamål i efteråret bliver de foreløbigt sidste i Danmark i denne omgang.

Superligaen

Superligaen runder vintersalg for 100 millioner

Topscoreren Lukas Spalvis fra AaB ligner den fjerde profil, der forlader dansk fodbold.

Superligaen

Superligaen er allerede blevet mindst tre store profiler fattigere i det igangværende transfervindue, og Daniel Amartey, Erik Sviatchenko og Bruninho kan få selskab som udlandseventyrere af Superligaens topscorer Lukas Spalvis.

AaB er klar til at sælge, hvis prisen er den rigtige, har sportsdirektør Allan Gaarde forklaret til Nordjyske, der lørdag spottede litaueren ventende på et Lissabon-fly i en tysk lufthavn.

Det tyder på, at Lissabon-klubben Sporting Clube de Portugal, der 13 sæsoner i træk har set rivalerne fra FC Porto og Benfica løbe med den nationale titel, har mødt AaB's priskrav.

Og får AaB den forventede sum på mindst 15 millioner kroner for den 21-årige skarpretter, så sætter Superligaen rekord i handel med udlandet i et vintertransfervindue.

Salgene af Daniel Amartey, Erik Sviatchenko og Bruninho har allerede spyttet god i kasserne i FC København, FC Midtjylland og FC Nordsjælland. En Spalvis-exit vil gøre, at Superligaen passerer 100 millioner kroners grænsen, viser en optælling Politiken har foretaget via hjemmesiden Transfermarkt.

En sæson over gennemsnit

Transfermarkts oversigter viser, at der i de hidtidige rekordvinter 2007/2008 og i den efterfølgende vinter blev solgt spillere til udlandet for 85-90 millioner kroner. Et AaB salg af Lukas Spalvis til 15 millioner kroner vil betyde totalsalg for 102 millioner kroner i bare fire handler denne vinter.

Ifølge Transfermarkt fik FC København 49,5 millioner kroner for Daniel Amarteys skifte til Leicester i Premier League, mens der er sendt 18,75 millioner kroner ind på bankbøgerne, da FCM sendte Erik Sviatchenko til skotske Celtic og FC Nordsjællands Bruninho rejste til Guangzhou R&F i Kina.

Generelt har sæsonen 2015/2016 hidtil været over gennemsnittet i forhold til tidligere år. Handler indgået i sommeren 2015 og i det frem til 1. februar åbne vintervindue har foreløbigt kastet salg for lige knap 175 millioner kroner af sig. Det er det højeste siden 2012/2013, da der blev solgt spillere til klubber i ind- og udland for 191 millioner kroner.

Den foreløbige rekordsæson stammer fra 2008/2009, da der blev solgt spillere for 233 millioner kroner fra de 12 klubber i Superligaen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce