Mathias Jensen har sin
debut på A-landsholdet til gode, men en
konstant god figur i foråret vil øge hans
muligheder for at komme med på et
yderligt mandat i Åge Hareides VM-trup.

Mathias Jensen har sin debut på A-landsholdet til gode, men en konstant god figur i foråret vil øge hans muligheder for at komme med på et yderligt mandat i Åge Hareides VM-trup.

Superligaen

Det stille gennembrud: Mønstereleven i Hjulmands værksted

Mathias Jensen er det helt store talent i Superligaen i øjeblikket.

Superligaen

Er FC Nordjællands unge drenge rustet til at spille med om topplaceringerne i Superligaen? En del af svaret får vi i dag, når nordsjællænderne møder ligaens førerhold på Brøndby Stadion.

Midtbaneprofilen Mathias Jensen er ikke i tvivl om potentialet i Superligaens yngste trup.

»Vi vil hellere end gerne vinde noget. Vi bliver tit kritiseret for bare at udvikle spillere, sælge til udlandet og være tilfredse med at være i Superligaen. Det er vi overhovedet ikke. Vi er glade for at være med i toppen, og det vil være en stor drøm for mig at få noget metal, inden jeg forhåbentligt ryger til udlandet. Vi tror på vores model, og indtil videre har det fungeret fint i denne sæson«.

Mathias Jensen var 11 år, da han som drengespiller i Kalundborg begyndte at gæstetræne i FC Nordsjælland. Da han var 15 år, skiftede han permanent til FC Nordsjælland, og 24. september 2014 fik midtbanespilleren sin førsteholdsdebut i FCN 18 år gammel.

Jeg føler ikke, det næste skridt skal være en dansk klub. Så vil jeg hellere prøve mig af i udlandet

I dag er Mathias Jensen viceanfører efter rutinerede Patrick Mtiliga. Han er den spilintelligente motor for Kasper Hjulmands unge himmelstormere og mønstereleven i den FCN-skole, der bliver ved med at uddanne superligaspillere. Ofte skolet fra U11 og helt op til superligatruppen.

I den forgangne uge bar Mathias Jensen atter anførerbindet for det danske U21-landshold, og når nordsjællænderne i aften træder ind på Brøndby Stadion, vil det være med den 21-årige FCN-profil som spilleren, der skal finde huller i Brøndbys defensiv.

Vokset under Hjulmand

Mathias Jensens udvikling har været enorm det seneste år. Efter debuten i 2014 gled han tilbage på ungdomsholdet, men da Kasper Hjulmand vendte hjem til Farum i 2016, blomstrede Mathias Jensen op.

Det stille gennembrud kom i foråret som makker til slovakiske Stanislav Lobotka, inden han i dette efterår for alvor er trådt i karakter efter sommersalget af slovakken.

Mathias Jensen er ikke i tvivl om, hvad der har været afgørende for udviklingen.

»At Kasper Hjulmand kom tilbage. Som ungdomsspiller syntes jeg rigtig godt om ham, og jeg har også hørt, han havde et godt øje til mig. Så et år før jeg blev senior, havde jeg allerede trænet med superligatruppen flere gange under Kasper. Da han flyttede til Mainz, havde jeg allerede trænet med superligatruppen, men da Olafur Kristjansson kom ind, skete der et skift. Det virkede, som om der blev skåret lidt ned på talentudviklingen. Der blev kigget mere på de ældre spillere, og vi talenter fik ikke lov til at træne lige så meget med. Det var svært for mig. Jeg havde brug for tillid. Hvis folk ikke tror på mig, kan jeg godt begynde at tvivle på mig selv«, fortæller Mathias Jensen, som i denne sæson har mærket den ubetingede tillid ved at bære anførerbindet på armen i mange kampe.

Hvis folk ikke tror på mig, kan jeg godt begynde at tvivle på mig selv

Det er velkendt, at springet fra ungdomsfodbold til Superligaen er enormt. Tempoet er højere, og fysikken i landets bedste række kan kyse de fleste ungdomsspillere. I FCN har man dog formået at gøre springet væsentlig mindre. Ifølge Mathias Jensen handler det dels om en indgroet uddannelse i den nordsjællandske spillestil, men i høj grad også en enorm indbyrdes forståelse blandt de unge.

»Det betyder meget, at vi alle er så unge. De, der kommer op, er meget ofte nogle, man har spillet på hold med i ungdomsrækkerne. Man kender hinanden på godt og ondt. Man ved, hvad hinanden er i stand til og ikke i stand til. Det, tror jeg, er forskellen i forhold til andre klubber, hvor unge spillere har det rigtig svært, når de kommer op«, vurderer Mathias Jensen, som også fremhæver et trænerteam bestående af ’nørder’, der fokuserer på de små detaljer, og en kultur i FC Nordsjælland, der opfordrer til selvtræning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fra Ajax til Barcelona

Selv har Mathias Jensen arbejdet hårdt for at tage otte kilo muskler på og videreudvikle sin sparketeknik. Det har resulteret i fem ligascoringer og tre assists i denne sæson og en status som et af FC Nordsjællands oplagte salgsobjekter. Drømmen om udlandet rykker nærmere.

»Jeg har altid tænkt, at jeg skulle til Ajax og så derfra til Barcelona. Det er to hold, som spiller fodbold på en måde, jeg godt kan lide. Men nu, hvor jeg er blevet lidt ældre, ved jeg selvfølgelig godt, at der ikke er så store chancer for at komme til de klubber, så nu tænker jeg mere lande. Holland og Spanien. Jeg udelukker ikke andre lande, men det er nok der, stilen passer bedst til mig«, vurderer Mathias Jensen, som ikke umiddelbart har nogen interesse i at bytte FCN ud med en anden dansk klub. Endnu.

»Jeg ville ikke have noget problem med at spille i andre danske klubber, men jeg føler ikke, at det skal være mit næste step. Jeg vil ikke udelukke en dag at spille for en af de to største klubber i Danmark, men jeg føler ikke, det næste skridt skal være en dansk klub. Så vil jeg hellere prøve mig af i udlandet«.

Men først gælder det dagens topkamp på Brøndby Stadion.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce