Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

AaB og AGF vinker farvel til top-6

AaB vandt søndag 3-1 i Aalborg mod AGF, men sejren og de tre point var ikke nok til en plads i top-6 for AaB.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var triste miner i Aalborg, da AaB søndag havde besejret AGF 3-1 i 26. spillerunde i Superligaen.

Det skyldtes, at AaB trods sejren ikke formåede at spille sig ind i top-6 og dermed blive en del af mesterskabsslutspillet.

Det samme måtte aarhusianerne konstatere efter kampen.

Baggrunden for, at AaB måtte vinke farvel til top-6 var de øvrige kampe i runden.

Da Esbjerg vandt 2-1 over Vejle på et mål i overtiden, og FC Nordsjælland vandt 1-0 ude over Vendsyssel, så endte AaB på syvendepladsen med 36 point ligesom FCN, som har en bedre målscore.

Nederlaget til AaB betyder også, at AGF forbliver på niendepladsen med 31 point, og begge hold skal dermed spille i en af de to nedrykningspuljer.

Niendepladsen betyder, at AGF skal vælge hvilken af nedrykningspuljerne, holdet vil spille i, efter at AaB og Randers FC har truffet deres valg.

AaB er førstevælger, mens Randers så skal træffe en beslutning, og AGF skal kun vælge pulje, hvis AaB og Randers ikke vælger samme pulje.

3-1-sejren blev cementeret i det 80. minut, da AaB’s angriber Lucas Andersen trak ind i banen og sendte bolden i netmaskerne til slutresultatet.

I det 38. minut scorede AaB’s forsvarsspiller Kasper Pedersen på et hovedstød, men i det 42. minut udlignede AGF’s kantspiller Jakob Ankersen.

I det 59. minut bragte AaB’s højreback Patrick Kristensen nordjyderne foran, efter at han blev spillet fri af Lucas Andersen.

Da Lucas Andersen så scorede det sidste mål, troede AaB-spillerne nok, at pladsen i top-6 var sikret, men det viste sig ikke at være nok, da Esbjerg leverede en sen og afgørende scoring mod Vejle.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden