Verdensmester? Neymar (th) og Brasilien er storfavoritter til at vinde titlen på hjemmebane.
Foto: Victor R. Caivano (arkiv)/AP

Verdensmester? Neymar (th) og Brasilien er storfavoritter til at vinde titlen på hjemmebane.

VM 2014

Her er resultatet af VM-finalen 13. juli 2014

Analyse spår en drømmefinale ved VM i Brasilien mellem værterne og deres ærkerivaler.

VM 2014

Siden det første opgør for 100 år siden er det blevet til yderligere 94 matcher mellem fodboldstormagterne Brasilien og Argentina.

Fire af kampene har været i VM-regi - og denfemte VM-kamp mellem de henholdsvis femfoldige og dobbelte verdensmestre finder sted søndag 13. juli, når der er VM-finale på Maracanã i Rio de Janeiro.

Det er i hvert fald konklusionen på et analysearbejde foretaget af den amerikanske bank Goldman Sachs.

Neymar bliver verdensmester

Virksomheden, som i Danmark er bedre kendt for netop at have erhvervet en stor ejerandel af den danske energikoncern Dong, har gennem analyse af 14.000 landskampe fra 1960 og frem fundet frem til, at fodboldspillets største kamp i 2014 bliver et showdown mellem Barcelona-spillerne Neymar og Lionel Messi.

Og brasilianeren Neymar vil trække det længste strå i form af en 3-1-sejr og Brasilien sjette VM-titel efter triumferne i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.

SERIEVM-historien fra A til Å

»Der er intet overraskende i, at verdens mest succesrige landshold er favoritter til at vinde VM på hjemmebane. Men det er alligevel iøjnefaldende, at deres fordel i vores udregning er så stor«, hedder det i analysen.

Tyskland og Spanien spiller om bronze

Analysen tilskriver Brasilien 48,5 procent chance for at vinde VM-finalen, mens Argentina er næstbedst i det regnskab med 14,1 procent. Goldman Sachs' tredje favorit er Tyskland med 11,4 procent.

Foto: MARK LENNIHAN/AP

Brasilien kommer til VM-finalen ved at besejre Holland, Uruguay og til sidst Tyskland i semifinalen, mens de evige rivalers vej til Maracanã går over Ecuador, Portugal og Spanien.

Goldman Sachs lavede for fire år siden i forbindelse med VM i Sydafrika en lignende analyse.

Dengang var brasilianerne også udpeget som favoritter. De tabte i kvartfinalen til Holland, mens det hold, som analysen pegede på som næststørst VM-favorit, Spanien, løb med titlen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce