Brasiliens udskældte præsident: Vi er klar til VM

Brasilien vil modtage fodboldfans fra hele verden med åbne arme, lover Dilma Rousseff efter protester.

VM 2014

Brasilien er helt klar til at være vært for fodbold-VM, siger landets præsident, Dilma Rousseff, inden kampstart torsdag.

Hun afviser kritik over forsinkelser, overforbrug og kaos i forberedelserne til den store sportsbegivenhed.

Det har været et hårdt arbejde at organisere VM, erkender Rousseff, men hun slår fast, at de 12 stadioner er færdige, og at brasilianerne vil modtage fodboldfans fra hele verden med åbne arme som på Rios berømte vartegn, Kristus-statuen.

»Brasilien overkom de største forhindringer og er klar til turneringen på og uden for banen«, siger hun i en tv-tale.

»Pessimisterne ... er blevet besejret ved hjælp af hårdt arbejde og målbevidsthed hos det brasilianske folk, der aldrig gav op«, lyder det fra præsidenten, der tilføjer, at turneringen vil efterlade en varig arv af værdifuld infrastruktur.

Opførelsen af stadionerne og netop infrastrukturen har ellers været plaget af forsinkelser og budgetoverskridelser, der har kostet Brasilien milliarder.

Arbejdere har været nødt til at knokle til det sidste for at få gjort det stadion i São Paulo, som huser åbningskampen mellem værtsholdet og Kroatien torsdag, færdigt.

De vilde udgifter til begivenheden har i flere omgange været årsag til voldsomme protester, hvor folk har klaget over stigende transportpriser, og at pengene ikke i stedet er gået til hospitaler og uddannelse.

»For ethvert land er det at arrangere en turnering som at spille en kamp. Man sveder og lider ofte, og der er mulighed for forlænget spilletid og straffespark. Men slutresultatet og fejringen gør umagen værd»«, siger Dilma Rousseff.

Selvom protesterne er aftaget over den seneste tid, truer metroarbejdere med at strejke torsdag.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce