Foto: Emilio Morenatti/AP

Formel 1

Magnussen leverer varen og snupper sjetteplads

Efter en lidt dramatisk start faldt det spanske grandprix 'til ro', og Lewis Hamilton tog endnu en sejr foran Mercedes-teamkollega Valtteri Bottas.

Formel 1

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) endte som nummer seks i søndagens formel 1-grandprix i Spanien.

Dermed kan han sætte yderligere otte point ind på VM-kontoen og er oppe på 19 point.

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt løbet.

Magnussen startede løbet som syver efter en flot kvalifikation af danskeren lørdag. Dermed startede han som best of the rest lige bag de seks topracere fra Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Den ene Ferrari udgik

Men finnen Kimi Räikkönen måtte omkring en tredjedel inde i løbet udgå med en fejl på sin Ferrari, og så var Magnussen blandt de allerbedste på sjettepladsen.

Derfra kørte den 25-årige dansker for sig selv i resten af løbet med over et halvt minut op til Red Bulls Daniel Ricciardo på femtepladsen og et halvt minut ned til Carlos Sainz fra Renault på syvendepladsen.

I front startede Lewis Hamilton i pole position, og den føring holdt han i alle 66 omgange. Dermed kunne briten stille sig øverst på sejrsskamlen for andet grandprix i træk og udbygge føringen i den samlede VM-stilling.

Magnussens kollega fedtede rundt

Magnussens teamkollega Romain Grosjean var igen uheldig. På første omgang gled franskmanden rundt på banen i et solouheld, hvor han tog Toro Rossos Pierre Gasly og Renaults Nico Hülkenberg med i faldet. Alle tre kørere udgik.

Det er andet løb i træk, at Grosjean udgår. Senest kørte han ind i barrieren i grandprixet i Baku, mens der var en safety car på banen. Inden uheldet lå han ellers på sjettepladsen. Grosjean er stadig uden point.

Ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce