Med 121 point er tyskeren Sebastian Vettel ny mand i spidsen for VM-stillingen.
Foto: Ryan Remiorz/AP

Med 121 point er tyskeren Sebastian Vettel ny mand i spidsen for VM-stillingen.

Formel 1

Kevin Magnussen slutter som nummer 13 efter flagkaos

Sebastian Vettel holdt føringen hele vejen og vandt sit 50. grandprix.

Formel 1

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) måtte nøjes med en placering som nummer 13 i sæsonens syvende Formel 1-grandprix i Montreal søndag.

Det skete efter en kaotisk afslutning, hvor det viste sig, at en gæst ved en fejl havde viftet med det ternede flag en omgang for tidligt.

Heldigvis for den uheldige gæsteflager fik brøleren ikke betydning for toppen af klassementet.

Sebastian Vettel (Ferrari) vandt løbet foran Valtteri Bottas (Mercedes) og Max Verstappen (Red Bull).

Verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) startede som nummer fire og kæmpede for at holde sin føring i den samlede VM-stilling.

Det lykkedes ikke, da Hamilton sluttede som nummer fem. Dermed overhalede Vettel ham på førstepladsen med et enkelt point.

De to har henholdsvis 121 og 120 point.

Danske Kevin Magnussen startede som nummer 11, men savnede løbet igennem fart på Circuit Gilles-Villeneuve til at avancere. Romain Grosjean, der er Magnussens holdkammerat, var lidt bedre, men sluttede som nummer 12.

Dermed var der ingen point til Haas.

Allerede på første omgang mistede Magnussen en plads, men værre var det for Brendon Hartley (Toro Rosso) og Lance Stroll (Williams), der bragede sammen og begge måtte udgå.

Magnussen fik hurtigt følgeskab af Grosjean, der kørte sig frem bag danskeren.

Efter pitstop på 23. omgang raslede Magnussen ned som nummer 15, mens Grosjean var oppe som nummer ni.

Danskeren manglede derefter fortsat fart og satte ikke omgangstider, der indikerede et muligt comeback til VM-point.

Først da Fernando Alonso udgik i sit grandprix nummer 300, kom Magnussen op på 14.-pladsen, og Sergio Perez’ andet pitstop bragte danskeren op som nummer 13.

Mod slutningen af løbet så Magnussen ud til at smide 13.-pladsen, da han blev overhalet af Sergio Perez (Force India), men i mål blev danskeren alligevel noteret for en 13.-plads foran Perez.

Også i det seneste grandprix i Monaco sluttede Kevin Magnussen som nummer 13.

Danskeren har hentet 19 point indtil videre i sæsonen, mens Romain Grosjean endnu ikke har scoret point i denne sæson.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce