Lewis Hamilton fik verdens bedste fjerdeplads.
Foto: Marco Ugarte/AP

Lewis Hamilton fik verdens bedste fjerdeplads.

Formel 1

Hamilton blev verdensmester, da Magnussen og co. lukkede og slukkede

Lewis Hamilton er for femte gang verdensmester i formel 1.

Formel 1

Den 33-årige brite Lewis Hamilton er på ny verdensmester i formel 1.

I sæsonens tredjesidste afdeling på Autódromo Hermanos Rodríguez i Mexico City sluttede Mercedes-køreren på 4.-pladsen, hvilket var mere end rigeligt til at holde tyske Sebastian Vettel (Ferrari) efter sig i den samlede stilling.

Det mexicanske grandprix blev vundet af Red Bulls hollænder Max Verstappen foran Vettel, der mod slutningen profiterede af at den anden Red Bull-racer med australieren Daniel Ricciardo måtte udgå med motorskade.

Kimi Räikkönen (Ferrari) snuppede den sidste plads på podiet for næsen af verdensmester Hamilton, der nu kan skrive fem VM-titler på sit cv.

Lewis Hamilton trækker dermed op på siden af argentineren Juan Manuel Fangio, der vandt fem titler i 1950’erne.

Tyske Michael Schumacher er alle tiders mest vindende med syv VM-titler. Schumacher var i øvrigt også 33 år, da han i 2002 blev verdensmester for femte gang.

Lewis Hamilton vandt sin første titel i 2008 og har siden triumferet i 2014, 2015, 2017 og 2018.

Det mexicanske grandprix blev ikke nogen succes for danske Kevin Magnussen (Haas). Magnussen sluttede som nummer 15 af 16 fuldførende biler. Holdkammeraten Romain Grosjean sluttede sidst.

Løbet omgang for omgang

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce