Nederlag. Kasper Hvidt kæmpede forgæves mod de islandske skytter. 27 gange måtte de danske målmænd hente bolden ud af målet.
Foto: JENS DRESLING

Nederlag. Kasper Hvidt kæmpede forgæves mod de islandske skytter. 27 gange måtte de danske målmænd hente bolden ud af målet.

Håndbold

Island sled Danmark i sænk

Intet fungerede for et dansk EM-hold, der kun spillede godt i ti minutter.

Håndbold

Bortset fra en god periode på syv-otte minutter i anden halvleg var Danmark ikke i nærheden af at true Islands OL-sølvvindere i EM-kampen i Linz.

27-22 vandt Island over Danmark, der gik fra 2-7 til 10-7 på otte mål i træk fra 7.36 til 14.42 min. i første halvleg, men var bagud igen med 11-12 efter 20.49 min. og siden ikke kom på højde med Island.

Ulrik Wilbek prøvede forgæves med den ene opstilling efter den anden, men ingen kunne nedbryde den aggressive islandske defensiv, der blev hjulpet godt af en forrygende Bj¨rgvin Gustavsson i målet.

Islandsk redningsprocent på 40 Med 18 redninger nåede den islandske målmand, der stod i kassen i hele kampen, en redningsprocent på 40, og han blev kåret som kampens spiller.

Til sammenligning havde Kasper Hvidt fem redninger og Niklas Landin to, hvilket gav procenter på 24 og 10.

Således forløb kampen ifølge livedækningen på politiken.dk:

Optakt
I de seneste ni håndboldkampe mellem Danmark og Island har forskellen aldrig været større end ét mål, så der er lagt op til en jævnbyrdig forestilling i Tips-Arena i Linz.

LÆS ARTIKEL

Kampen indledes med et minuts stilhed til ære for den tyske landsholdsspiller Oleg Velyky, der netop er død efter at have kæmpet i mange år med hudkræft.

LÆS ARTIKEL

Første halvleg:
1. min.: Island starter med bolden og Danmarks startformation består af Kasper Hvidt, Hans Lindberg, Lars Jørgensen, Kasper Nielsen, Torsten Laen, Thomas Mogensen og Lars Christiansen. Island scorer, 0-1

2. min.: Hans Lindberg misbruger første danske afslutning og Island scorer igen, 0-2.

3. min.: Kasper Søndergaard skyder lige på målmanden, men Torsten Laen scorer på risposten. Island scorer fra venstre fløj, 1-3.

4. min..: Angrebsfejl af Kasper Søndergaard, der sammen med Mikkel Hansen kommer på banen i stedet for Kasper Nielsen og Lars Jørgensen, i angrebet.

5. min.: Islandsk straffekast og Danmark er bagud med tre, 1-4. Thomas Mogensen skyder forbi.

6. min.: Danmarks forsvar kæmper og modtager to advarsler fra de svenske dommere.

7. min.: Island fra fløjen, Mikkel Hansen med et brag og Arnopr Atlason, 2-6.

8. min.: Tredje fejl i træk af Kasper Søndergaard og Island løber kontra til 2-7, men Lars Christiansen reducerer - og Kasper Nielsen udnytter en ny kontra, 4-7.

9. min.: Endnu en dansk kontra og tredje scoring i træk - denne gang Hans Lindberg, 5-7.

10. min.: Kasper Hvidts første redning giver Hans Lindberg en chance, der resulterer i straffekast og islandsk udvisning, men Lars Christiansen brænder.

11. min.: Mikkel Hansen brager løs og Lars Christiansen revancherer sit brændte straffe med en kontra, 7-7.

12. min.: Efter en hektisk start har danskerne fået tæmmet Island, og med det sjette danske mål i træk scorer Torsten Laen på en kontra, 8-7.

13. min.: Ny dansk kontra og Danmark scorer det syvende i træk, Lars Christiansen til 9-7. Island tager timeout efter en afsindig start på kampen.

14. min.: Islandsk afslutning i paraderne og Island har ikke scoret i seks minutter.

15. min.: Fra 2-7 til 9-7 og Danmark har bolden. Kasper Søndergaard scorer efter en ellers dårlig start, men Island får endelig brudt nullet, 10-8.

16. min.: Vinklen bliver for spids for Lars Christiansen og Island får reduceret, 10-9.

17. min.: Kasper Søndergaard i paraderne og Thomas Mogensen bliver nappet, så islandsk kontra giver udligning, 10-10.

18. min.: Bo Spellerberg afløser Thomas Mogensen som playmaker, og Michael Knudsen kommer ind på stregen. Spellerberg bag om ryggen til Lars Christiansen, 11-10. Lars Jørgensen erobrer bolden, men kontraen går i stå.

19. min.: Et par fejl i begge ender og Island har bolden. Det giver straffekast og udvisning til Hans Lindberg. Niklas Landin kommer på mål, men Snorri Gudjohnsson scorer, 11-11.

20. min.: Mikkel Hansen har svært ved at finde hullerne i det islandske forsvar, men danskerne får et langt angreb i undertal.

21. min.: Sigurdsson scorer fra fløjen og Island er atter foran, 11-12. Wilbek tager timeout.

22. min.: Mads Nielsen kommer ind i stedet for Mikkel Hansen, men Michael Knudsen bliver dømt for fejlscreening.

23. min.: Island har teten. Palmarsson udnytter medvinden og Hvidts manglende redninger, 11-13. Ladin erstatter Hvidt i det danske mål og Island får en udvisning. Mikkel Hansen rammer overkanten af overliggeren.

24. min.: Danmark dækker offensivt og mandsopdækker Olafur Stefansson. Landin redder, Danmark har bolden.

25. min.: Mikkel Hansen er tilbage med en stensikker scoring, 12-13. Angrebsfejl af Arnor Atlasson, Danmark har bolden og Island er fuldtallig, da Lars Christiansen udligner, 13-13.

26. min.: Island brænder og Mikkel Hansen rammer stolpen, men Danmark bevarer bolden.

27. min.: Mikkel Hansen slipper fri, men skyder over. Island rammer overliggeren, men Gunnarsson scorer på riposten, 13-14.

28. min.: Det aggressive islandske forsvar volder danskerne problemer - og resulterer i sidste ende af en udvisning af Arnor Atlason. Mikkel Hansen kommer ind igen i overtallet, men rammer stolpen.

29. min.: Igen et offensivt dansk forsvar i overtal, men en islandsk angrebsfejl bliver ikke dømt - og så får Hans Lindberg i stedet en udvisning. Palmarsson scorer, 13-15.

30. min.: Mads Nielsen bliver dømt for angrebsfejl og Island har chancen for en tremålsføring, men de danske parader redder afslutningen.

Pause:
En vanvittig start på kampen gav Island en føring på 7-2, hvorefter Danmark bragte sig på 9-7 med syv mål på stribe.

Danmark har store problemer i det etablerede angrebsspil, hvor især Mikkel Hansen og Kasper Søndergaard har haft svært ved at komme til.

Lars Christiansen har brændt Danmarks eneste straffekast, men er alligevel dansk topscorer med fem mål.

Gudjon Valur Sigurdsson har ligeledes lavet fem mål på fem skud, men de danske målmænd er også kun noteret for én redning hver.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Anden halvleg:

31. min.: Henrik Knudsen er playmaker fra anden halvleg start. Mikkel Hansens skud bliver reddet.

32. min.: Palmarsson bryder igennem og fortsætter den gode islandske stime, 13-16. Lasse Svan er med i kampen, 14-16.

33. min.: Angrebsfejl giver en dansk chancen, men Bo Spellerberg skyder forbi.

34. min.: Palmarsson brager den igen af sted, 14-17.

35. min.: Henrik Knudsen prøver selv, men brænder og overtræder. Landin redder, men Gunnarsson scorer på riposten, 14-18.

36. min.: Endnu en angrebsfejl dømt mod Danmark og Island har atter bolden. Atlasson scorer og Island er atter foran med fem, 14-19. Lars Christiansen brænder.

37. min.: Alexander Petersson snurrer rundt og skyder Landin i sænk, så Kasper Hvidt kommer tilbage i det danske mål ved 14-20. Wilbek tager timeout og skifter ud: Mikkel Hansen, Thomas Mogensen og Kasper Søndergaard udgør bagkæden. Anders Eggert afløser Lars Christiansen.

38. min.: Thomas Mogensen bryder igennem. Straffekast og to minutter. Anders Eggert er i gang, 15-20.

39. min.: Danmarks forsvar arbejder - og Torsten Laen river en modstander i trøjen: udvisning. Islandsk straffekast. Snorri Gudjohnsen scorer. 15-21.

40. min.: Kasper Søndergaard bryder igennem og får straffekast. Anders Eggert scorer igen, 16-21. Hvidt klarer fra fløjen, men Lasse Svan har været i feltet og det giver straffekast, som Gudjohnsen smider forbi.

41. min.: Thomas Mogensen kaster lidt optimisme ind i mismodet med et godt gennembrud, 17-21.

42. min.: Island rammer stolpeen, da dommerne truer med passivt spil og Danmark har bolden, men Mikkel Hansens skud bliver pareret.

43. min.: Hvidt redder fra en fri fløj, men Island snupper returen og får frikast, der giver Lasse Svan to minutters udvisning. Island mister bolden i overtal.

44. min.: Alle tager sig til hovedet, da endnu en udvisning rammer Island.

45. min.: Anders Eggert bliver spillet fri fra fløjen, men bliver nappet. Istedet bliver det atter plus fem, da Olafur Stefansson slår til, 17-22.

46. min.: Hans Lindberg kommer godt ind fra højre fløj og sniger den indenom målmanden, 18-22 med nøjagtig 15 minutter tilbage.

47. min.: Islandsk angrebsfejl og ny dansk chancen for at reducere til tre, men endnu en angrebsfejl dømmer de svenske dommere, der giver anledning til løftede øjenbryn.

48. min.: Danskerne er helt oppe og køre over dommerne. Dansk kontra: Thomas Mogensen løber igennem og reducerer til tre, 19-22.

49. min.: Der fightes mere end der spilles håndbold, og det sidder måske i baghovedet på islændingene, at de har sat føringer over styr i de første to kampe. Island får scoret, 19-23. Kasper Søndergaard bliver skubber omkuld i en afslutning, men får intet frikast.

50. min.: Anders Eggert scorer fra en spids vinkel, 20-23.

51. min.: Robert Gunnarsson scorer fra stregen, 20-24. Thomas Mogensen bliver bremset i det eneste danske våben, gennembrud udefra.

52. min.: Thomas Mogensen misser fra halvdistancen, og det er svært at se en vej ud af mismodet for Danmark.

53. min.: Kasper Nielsen ryger ud i to minutter for at holde for godt fast. Palmarsson skyder, Hvidt redder, men i den anden ende misbruger også Thomas Mogensen. Island har bolden, og Alexander Pertersson scorer igen, 20-25.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

54. min.: Det danske spil hænger ikke sammen, og Mikkel Hansens skud er nemt at redde. Atlasson skyder forbi.

55. min.: Mads Nielsen får en chance for at gøre en forskel, men der skal et mirakel til at vende kampen. Danmark smider upresset bolden væk.

56. min.: Palmarsson passerer atter Hvidt, hvis antal af redninger kan tælles på en uheldig savværkarbejders hånd.

57. min.: Tre et halvt minut tilbage og seks mål op - og endnu en halvhjertet dansk afslutning.

58. min.: Island scorer fra fløjen - og Gustavsson har endnu en redning i det islandske mål. Danmark har ikke scoret i otte minutter, siden Anders Eggert efter 49.46 min.

59. min.: Islandsk udvisning og dansk straffekast, som Anders Eggert scorer på, 21-27.

60. min.: Kasper Nielsen bliver fremme i en kontra og scorer, 22-27. Island tager timeout. Danmark kikser selv en sidste kontrachance, der end ikke giver en afslutning. Nedturen er total.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce