Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Håndbold-fyrtårnet fik gennembrud mod Norge

»Jeg er super-tilfreds«, sagde Nikolaj Markussen efter 5 scoringer i 26-25-sejren over Norge.

Håndbold

Smilet var bredt og tilfredsheden var stor, da den 21-årige Nikolaj Markussen dukkede op fra omklædningsrummet efter 'det nye håndboldlandsholds' knebne 26-25-sejr over et norsk mandskab i næsten stærkeste opstilling i Larvik Arena.

Den 2,11 meter høje spiller fra Nordsjælland, der spåes en stor fremtid på landsholdet, havde scoret 5 mål i sin blot anden landskamp.

»Det var fremragende spil af Markussen«, lød det anerkendende fra landstræner Ulrik Wilbek efter de 60 jævnbyrdige, spændende minutter.

»Jeg er super-tilfreds«, lød det fra håndbold-fyrtårnet, der udover sine fem mål også stod for målgivende frispilninger til stregen - og som også bidrog til forsvarsarbejdet.

»Jeg er naturligvis glad for at have scoret, men det var også vigtigt for mig, at jeg kunne gøre de andre farlige, og at jeg fik lov til at deltage i forsvare«, sagde spilleren fra Nordsjælland.

Han bliver stor Også veteranen Lasse Boesen, der mod Norge spillede sin landskamp nr. 125, havde rosende ord at sige om Nikolaj Markussen.

»Han kan blive til rigtig meget, for fanden da«, sagde en imponeret Lasse Boesen efter sejren i den norske havneby.

»Men hvis Nikolaj skal holde længe - og det vil sige holde sig fri af skader - så skal han blive stærkere. Det er nødvendigt at bygge ham op rent fysisk, for der venter ham mange hårde kampe«, vurderede Lasse Boesen.

Stærkt målmandsspil

En medvirkende årsag til den danske sejr over Norge var også et særdeles stærkt målmandsspil af Niklas Landin.

Han leverede i alt 20 redninger, bl.a. tog han 2 straffekast undervejs i kampen, »Kunne du se, at jeg var frisk«, sagde han smilende til politiken.dk. »Jeg ser måske ikke sådan ud, når jeg går rundt på tilskuerpladserne, men inde på banen er jeg frisk«.

Og det var Landin - og det i sådan en grad, at landstræner Ulrik Wilbek ikke følte sig fristet til at teste Kolding-målmanden Anders Petersen i anden halvleg. Anders Petersen kom kun på banen i få sekunder i slutfasen - og klarede et straffekast.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce