STORTALENT. Aarhus-målmandenEmil Nielsen smutter til sommer tilligakonkurrenterne Skjern for at jagte drømmen om en plads på landsholdet.
Foto: Mikkel Berg Pedersen (arkiv)

STORTALENT. Aarhus-målmandenEmil Nielsen smutter til sommer tilligakonkurrenterne Skjern for at jagte drømmen om en plads på landsholdet.

Håndbold

Fra meningitis til topkontrakt

Skjern vandt storklubkapløbet om landets største målmandstalent. »Man skal være tidligt ude for at få de bedste«, siger klubbens formand.

Håndbold

Aarhusianeren Emil Nielsen er en 19-årig tidligere skoleelev og nuværende håndboldmålmand, om hvem ekslandstræner Ulrik Wilbek her i Politiken har sagt, at han »måske er det største talent, vi nogensinde har set på den plads«.

Hvad siger Emil Nielsens nuværende træner, Erik Veje Rasmussen i Århus Håndbold, til disse store ord?

Emil Nielsen har talentet, kvaliteten og intuitionen til at gå hele vejen i sin karriere

»Jeg synes, at det altid er lidt problematisk at pege på den næste i rækken som ’den bedste nogensinde’. Niklas Landin i Kiel står jo også meget godt«.

»Men det er rigtigt, at Emil Nielsen har talentet, kvaliteten og intuitionen til at gå hele vejen i sin karriere. At han kan nå helt til tops. Ja, det er faktisk svært at se hans begrænsninger«, lyder det fra Erik Veje.

Som også går så vidt at betegne Emil Nielsen som »en målmand, der kan vinde mesterskaber«.

Samme vurdering har man i Skjern Håndbold – som netop har skrevet en treårig kontrakt med den unge Emil Nielsen gældende fra sommeren 2017.

Og det har den vestjyske klub gjort lige for snuden af flere andre danske klubber, herunder Kolding København, som også gerne ville have Emil Nielsen som fremtidens mand.

»Vi er temmelig stolte over at få sådant et talent i vores trup«, siger forretningsmanden Carsten Thygesen, der er formand for Skjern Håndbold.

Han kan redde Aarhus

Lige nu er unge Emil Nielsen ikke at finde på klubholdet i Aarhus.

Han har været ude af holdet siden foråret – sygemeldt med en mildere form af hjernebetændelsessygdommen meningitis, og han har først for kort tid siden begyndt genoptræningen med Aarhus-klubbens fysioterapeut, Morten Frank.

Som ’kampafgørende’ spiller håber den ligatrængte Aarhus-klub – helt i bunden af tabellen – snart at se Emil Nielsen tilbage mellem stængerne.

For hans arbejde kan reelt have betydning for, om Århus Håndbold bliver i den bedste række eller rykker ned.

Men samtidig med at Erik Veje glæder sig til få Emil Nielsen tilbage i målet, har han fuld forståelse for målmandens beslutning om at flytte til Skjern efter denne sæson.

»Jeg kan sagtens forstå Emil Nielsens valg af de mange penge i Skjern. Det er en helt anden økonomi end den, vi er underlagt her i klubben. Selvfølgelig skulle han tage imod tilbuddet«, siger Århus Håndbolds træner.

Selv siger Emil Nielsen, at hans beslutning om at skifte til Skjern også hænger sammen med hans drøm om at blive A-landsholdsspiller.

»Den drøm tror jeg kan realiseres i Skjern«, siger Emil Nielsen på Skjerns hjemmeside. Han flytter til den vestjyske by, når sæsonen slutter – flytningen er ikke alene et ønske hos formand Thygesen, det er en del af kontrakten.

Hvem bliver i Skjern

Klubbens to nuværende ligamålmænd er den 30-årige Søren Pedersen og den 28-årige nordmand, Magnus Dahl. De har begge kontraktudløb i denne sæson – og i løbet af kort tid skal klubben afgøre, hvem af dem der skal være makker med Emil Nielsen.

Skal Emil Nielsen være jeres 1. målmand?

»Vi skal have to gode målmænd, som vi tør bruge begge to«, svarer Carsten Thygesen.

»Vi har arbejdet på det her siden i sommer. Man skal være tidligt ude, hvis man vil have de bedste. Og det er lykkedes for os«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce