Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kristina Kristiansen tilbragte det meste af EM i Sverige på bænken. Nu er hun sat helt af landsholdet.
Foto: Lars Poulsen

Kristina Kristiansen tilbragte det meste af EM i Sverige på bænken. Nu er hun sat helt af landsholdet.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landstræneren ofrer populær playmaker

Kristina Kristiansen og Louise Svalastog er sat af håndboldlandsholdet.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved EM i Sverige for to måneder siden spillede Kristina Kristiansen blot 10 minutter ud af de i alt 480 mulige, og nu er playmakeren med i alt 146 landskampe sat helt af landsholdet.

Det fremgår af den trup, landstræner Klavs Bruun Jørgensen netop har udtaget og som i marts skal spille Golden League i Frankrig mod værtsnationen, Rusland samt Norge.

Set i lyset af den begrænsede spilletid ved EM, ville det være nærliggende at tro, at den 27-årige NFH-spiller havde haft sin sidste optræden på det danske landshold.

Men sådan ser landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke på det.

»Jeg ved, hvad Svalastog og Kristiansen kan, og nu vil jeg gerne prøve nogle nye spillere af. Vi har jo en lang periode foran os uden vigtige kvalifikationskampe, så Golden League i Frankrig er en gratis tur, hvor vi netop har muligheden for at teste forskellige ting«, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

Svalastog er lig med stregspilleren Louise Svalastog fra København Håndbold, der i lighed  med Kristina Kristiansen fik meget begrænset spilletid ved EM og nu er ude af truppen.

Danmark sluttede ved EM på 4. pladsen, og det betød, at landsholdet kvalificerede sig direkte til VM i december og altså ikke skal ud i to knald eller fald-kampe om billetten til Tyskland.

Louise Svalastog er 34 år, og hendes plads på landsholdet er til træningssamlingen i marts overtaget af 26-årige Sarah Iversen fra NFH.

I forhold til den bruttotrup, Klavs Bruun Jørgensen opererer med, er der andre fraværende spillere i forhold til den kommende samling i marts, som  det er værd at notere.

Det er især den tidligere anfører Line Jørgensen og den anden rutinerede højre back, Louise Burgaard, der glimrer ved deres fravær.

Det samme gør fløjveteranen Ann Grete Nørgaard, og hendes fremtid på landsholdet må der også stilles et stort spørgsmålstegn ved.

»Udgangspunktet er, at vi vil prøve et nyt forsvar af, nemlig 5:1, hvor der ligger en opgave for Fie Woller og til dels Line Haugsted i at ligge fremme. Samtidig vil vi gerne teste forskellige på back-positionen, så vi i 5:1 kan trække Mette Tranborg ind at dække treer«, forklarer landstræneren i pressemeddelelsen.

I bagkæden er der blevet plads til stortalentet Mie Højlund fra Randers og 25-årige Anette Jensen fra Team Tvis Holstebro.

Derudover deltager stregspilleren Rikke Iversen fra Silkeborg-Voel i træningen i København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden