EM mænd

Karakterbogen: Kaptajnen gik forrest med pragtkamp

Niklas Landin var hovedhjørnestenen i den danske sejr over Rusland ved EM. Andre steder er der plads til forbedringer.

EM mænd

1. Niklas Landin 10

Stor kamp i målet af den danske kaptajn. Havde i alt 17 redninger – heraf to på straffekast – og sluttede kampen med en redningsprocent på 44. En helt afgørende faktor i den danske sejr. Eneste minus var to kiksede udkast, der ikke ramte en medspiller.

20. Kevin Møller U.b.

Kom kun kortvarigt på banen i de sidste minutter, da Landin skulle have en pause. Viste i 1. halvleg en af sine specialiteter ved at redde et straffekast.

2. Alexander Lynggaard U.b.

Kom som eneste danske spiller slet ikke I action.

3. Mads Christiansen 4

Trak et stort læs som højre back i både forsvar og angreb. Var også en trussel mod det russiske mål og scorede på tre af sine fire forsøg. Det ene lidt heldigt, da skuddet blev rettet af, men går den ind, er der mål.

5. Mads Mensah 7

Fik sat fart i det danske angrebsspil, da han kom på banen fra 2. halvlegs start. Var desuden selv farlig i angrebet og scorede fire mål på sine fem forsøg.

6. Casper U. Mortensen 00

Venstre fløjen skulle have spillet hele 2. halvleg, men det blev kun til godt 11 minutter. Da han brændte en oplagt målchance, flåede landstræneren ham ud på bænken igen og Eggert kom tilbage på banen. Måske kredsede han tankerne for meget omkring klubben HSV Hamburg, der netop er gået konkurs.

7. Anders Eggert 4

Ligesom de andre fløje fik heller Eggert ikke meget at arbejde med. Han brændte en enkelt chance, men lavede også et par mål herunder et på vip efter oplæg fra Lasse Svan.

11. Rasmus Lauge 02

Playmakeren fik slet ikke sat fart i det danske spil og virkede blottet for ideer. Forhåbentlig var der blot tale om en enkelt svale og et spørgsmål om lige at komme i gang med turneringen, for der er ingen tvivl om, at Danmark har brug for en Lauge i denstor form, han har vist de seneste måneder.

15. Jesper Nøddesbo 4

Barcelona-stregen gjorde en god figur, da han kom på banen mod kampens slutning. Han var sikker i afslutningerne og spillede med en beslutsomhed i forsvaret.

17. Lasse Svan 4

Flensburg-fløjen spillede hele 1. halvleg og scorede sikkert på begge sine forsøg. Tog desuden godt fat i de store russere i sine forsvarsaktioner. Brillerede også med en aflevering til fløjkollegaen Anders Eggert, da hans egen afslutningsmulighed blev for presset.

18. Hans Lindberg 4

På en svær dag for Lindberg, der måtte høre om sin klub HSV Hamburgs konkurs, fik han den alligevel kørt hjem på rutinen. Scorede på sine to første forsøg, men brændte så en friløber.

21. Henrik Møllgaard 4

Forsvarsspecialisten gjorde det udmærket i kampen mod de fysisk stærke russere. I kontrafasen viste han også i et par tilfælde den målrettethed, der i sin tid gav ham gennembruddet på landsholdet. Scorede to mål på tre forsøg.

23. Henrik Toft 4

Også Henrik Toft kæmpede bravt mod de store russiske spillere. Til gengæld fik han ikke så meget at arbejde med i det danske angreb og blev kun noteret for en enkelt scoring.

24. Mikkel Hansen 4

Den danske stjerne led under, at tempoet i spillet var alt for lavt. Ofte sendte medspillerne bolden videre til PSG-spilleren, der så måtte forsøge noget. Han scorede fire mål på otte forsøg, men blev så bænket i hele 2. halvleg.

27. Michael Damgaard 7

Spillede hele 2. halvleg i angrebet på bekostning af Mikkel Hansen. Han var igen meget direkte i sit spil, og selv om langt fra alt lykkedes, var der helt anderledes pondus i hans spil end det, angrebet leverede før pausen. Scorede fire mål på ni forsøg.

29. Peter Balling 02

Fik slutrunde-debut, og medspillerne satte ham op til en stor scoringschance, som han dog brændte. Kom senere på måltavlen, men fik ikke spilletid i 2. halvleg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce