Nøglefigur. Henrik Toft fik en hovedrolle, da kampen skulle finde sin afslutning i de sidste minutter.
Foto: DRESLING JENS

Nøglefigur. Henrik Toft fik en hovedrolle, da kampen skulle finde sin afslutning i de sidste minutter.

EM mænd

Karakterbogen: Stregkæmpen hev de andre med til sidst

Henrik Toft spillede stor kamp og Kevin Møller havde de få, men vigtige redninger.

EM mænd

1. Niklas Landin 00

Kaptajnen var ikke i nærheden af storspillet fra russerkampen. Måske hans ringeste landsholdspræstation. Endte med en redninsprocent på yderst beskedne 17.

20. Kevin Møller 4

Flensburg-keeperen havde 4 redninger, da han kom ind i den kritiske fase i 2. halvleg. Og de var meget vigtige og betydende for resultatet.

2. Alexander Lynggaard U.b.

Kom som en af to danske spillere slet ikke i action.

3. Mads Christiansen 4

Glimrende i første halvleg, hvor der var god plads i Montenegros venstre forsvarsside. Sled godt i forsvaret – også efter pausen, hvor han dog var mere ’anonym’ i angrebet.

5. Mads Mensah 7

Playmakeren var et afgørende batteri i 2. halvleg. Han satte tempo, viste megen vilje – og han løftede den danske indsats. Scorede to mål i starten af 2. halvleg.

6. Casper U. Mortensen U.b.

Venstrefløjen kom slet ikke på banen. Han har tilsyneladende mistet landstrænerens tillid efter en ringe og kort indsats mod Rusland.

7. Anders Eggert 7

Venstrefløjen blev dansk topscorer med seks mål og var tilbage i en hovedrolle i kontrafasen og som straffekastskytte. Intet sjuskeri, ingen nonchalance i spillet.

11. Rasmus Lauge 02

Hans spil kører op og ned. Kan score eminente mål, lave fæle afbrændere – i denne kamp leverede han en væsentlig forsvarsindsats i kampens kritiske fase, men var ikke så farlig i angrebet.

15. Jesper Nøddesbo 4

Stregspilleren fik ikke megen spilletid, og han var først anonym – men fik scoret et par fine mål i den vanskelige 2. halvleg. Har tillagt sig en (u)vane med at ville score på finurlige skruebolde, men fandt efter den første afbrænder ud af, at der var bedre bare at hamre bolden i kassen.

17. Lasse Svan 4

Laver altid spektakulære mål, knokler løs i forsvaret, han er firmaets mand. Men fik ikke meget at arbejde med på fløjen. Fik som sædvanlig hele 1. halvleg inden han overlod pladsen til Hans Lindberg.

18. Hans Lindberg 02

Heller ikke han fik meget ’materiale’, blot 2 afslutningsmuligheder, hvoraf den ene blev udnyttet smukt efter opspil fra Mensah.

21. Henrik Møllgaard 4

Meget stor arbejdsindsats af Møllgaard, der viser et flot overblik – og som ’altid’ scorer et par vigtige mål.

23. Henrik Toft 7

Stregspilleren, der har skabt sig en status som bolderobrer, blev en art matchvinder, da han agerede klogt og konsekvent i kampens sidste hektiske minutter.Scorede fire mål, hvoraf det sidste et minut før tid var meget vigtigt.

24. Mikkel Hansen 4

Hans eget ’målspil’ lykkedes ikke. Bevares han fik scoret 4 gange, men brugte 10 skud. Dog er han uundværlig som chanceskabende spiller. Ingen andre kan levere 7 målgivende afleveringer.

27. Michael Damgaard 02

Kanonkongen fra Lolland lavede to pragtmål – men flere blev det ikke til. I denne kamp var han nærmest menneskelig.

29. Peter Balling U.b.

Var kun kortvarigt på banen i 1. halvleg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce