Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark er enddog meget tæt på semifinalen efter et stærkt comeback mod Spanien.
Foto: Fotograf: Jens Dresling

Danmark er enddog meget tæt på semifinalen efter et stærkt comeback mod Spanien.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark tæt på EM-semifinalen efter storkamp

Med en forrygende indsats vendte Danmark kampen på hovedet i anden halveg og slog Spanien.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På en fuldstændig forrygende 2. halvleg vendte Danmark fuldstændig op og ned på opgøret mod Spanien, og med en sejr på 27-23 er de tidligere dobbelte europamestre nu ganske tæt på EM-semifinalen på fredag i Krakow. Sejren skyldes i første omgang en fantastisk forsvarsindsats i de sidste 30 minutter, men også landstrænerens taktisk kneb med at sætte Mikkel Hansen og Michael Damgaard på banen samtidig i angrebsspillet havde en stor virkning.

En enkelt sejr i en af de sidste to kampe i mellemrunde mod Sverige og Tyskland vil formentlig være nok til en plads i semifinalen.

De danske spillere og landstræner Gudmundur Gudmundsson havde på forhånd forudsagt, hvordan kampen ville komme til at forløbe, og stort set ned til mindste detalje, var det lige nøjagtigt sådan, de første 30 minutter foregik.

Tvang danskerne over midten

Spanierne dannede en forsvarsopstilling formet som en skål, og forsøgte dermed at tvinge danskerne ind over midten. Og det var lige nøjagtigt, hvad danskerne gjorde, hvilket i starten gjorde arbejdet let for målmandsgiganten Arpad Sterbik. Han stod lige der, hvor skuddene kom, og eksempelvis brændte Mikkel Hansen sine tre første forsøg.

Mads Mensah brændte også tre skud, når han søgte ind over midten, og de danske spillere gik dermed ind i den fælde, de vidste, Spanien ville stille op.

Da Spanien efter knap fem minutters spil bragte sig foran 5-1, reagerede landstræneren prompte og tog en timeout. Det hjalp, for det danske hold kom væsentligt bedre med, og var helt med ved både 6-7 og 8-9. Men så begyndte det at halte igen. De fysisk stærke spaniere spillede hele tiden ind til stregkæmpen Julen Aguinagalde – også som ventet – og han gjorde livet svært for det danske forsvar.

MINUT FOR MINUT

Niklas Landin tog i og for sig udmærket fra, men de spanske spillere fik fat i næsten alle returbolde, og kunne derfor score en række lette mål. Dem skulle Danmark derimod kæmpe hårdt for, og begivenhederne i 1. halvleg gav ikke løfter om, at det ville blive lettere i fortsættelsen.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson reagerede på de danske fortrædeligheder ved at sende Mikkel Hansen og Michael Damgaard på banen sammen i angrebet. Det gav straks bonus, og det var i det første kvarter især indspil til Jesper Nøddesbo, der gav spanierne voldsomme problemer. Barcelona-stregen scorede fire mål i de første 11 minutter, og selv om fløjene Casper U. Mortensen og hans Lindberg brændte nogle oplagte chancer, var Danmark pludselig med igen.

Udlinging et kvarter før tid

Michael Damgaard havde ikke helt med sine skud, men han havde nogle gode indspil til stregen, og pludselig var Sterbik i Spaniens mål helt menneskelig. Til gengæld tog Niklas Landin godt fra, og efter knapt et kvarters spil af 2. halvleg udlignede Mikkel Hansen til 18-18.

Med fire mål på stribe gik Danmark fra 16-18 til 20-18, og hallen var ved at eksplodere, da Landin reddede et straffekast fra Rivera. Det blev også 21-18, da Casper U. Mortensen havde en friløber, men fløjen brændte den lille matchbold, da der blev dømt overtrådt.

Godt otte minutter fra slutfløjtet gjorde Anders Eggert det til 22-18 på straffekast, Hans Lindberg øgede til 23-18, og på det tidspunkt havde Spanien ikke scoret i over 10 minutter.

Med fem minutter tilbage førte Danmark 24-19 mod et rådvildt spansk hold, der på det tidspunkt blot havde scoret fem mål i 2. halvleg. Det 6. blev sat ind, da en spansk spiller opfangede riposten på et straffekast, der ellers var blevet pareret af Niklas Landin.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden