Foto: DRESLING JENS
VM mænd

Analyse: Danmark gjorde kort proces

Tunesien forsøgte at buldertackle danskerne, men de lod sig ikke skræmme.

VM mænd

Da den første forvirring havde lagt sig, og de danske spillere havde fundet balancen og begyndte at tænke køligt, var Tunesien ikke nogen alvorlige modstander i ottendedelsfinalen i VM-slutrunden i Zaragoza.

Spændingen punkterede lige inden pausen, og i anden halvleg var kun tvivl om sejrens størrelse. Den endte med 30-23.

Læs også Da de danske tilskuere havde leveret en tapper, men falsk skærebrænderudgave af vort lands nationalmelodi, kunne man se de tunesiske spillere trække ud mod deres bænk, hvor de brølede deres kampråb ind i hovederne på hinanden - og den 110 kilo tunge, 33-årige stregspiller Issam Tej var så absolut den, der så ’vredest’ ud. Buldertacklede Søndergaard Og han førte også an i forsvarsløjerne fra første fløjt. Da den noget mere spinkle danske højre back, Kasper Søndergaard, første gang udfordrede den tunesiske opdækning, stødte Tej frem med hele sin krop og buldertacklede Søndergaard - »her er det mig, der bestemmer, din nordiske asparges«, var budskabet fra tuneserens store brystkasse.

Læs også

Da Tej lidt senere gjorde det engang til - i en lidt anden variant - fik han sin første to minutters udvisning. Og det var introduktionen til en meget hård fysisk første halvleg, som danskerne kunne trække sig ud af med en 16-11-føring efter en elendig start.

Stabiliserede forsvaret
Tuneserne kørte på i et voldsomt tempo over for det danske forsvar, der åbnede kampen med denne opstilling: Landin i målet, Hans Lindberg, Rasmus Lauge, René Toft, Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen og Anders Eggert - og med Søndergaard i angrebet i stedet for Møllgaard.

Men i det ottende minut - Danmark bagud 3-5 efter 0-3 - valgte Wilbek at sætte Kasper Nielsen ind i opdækningen i stedet for Rasmus Lauge. Og dermed kom der modspil til den kraftige Tej, der huserede på stregen. Det blev et møde mellem voldsomt krammende bjørne.

FOTO OG LYD

Efter 12 minutters spil fik dag udlignet til 6-6 efter den tunesiske tordenstart - Eggert scorede. Og det var også Eggert, der med 19. straffekastmål af 19 mulige bragte Danmark foran 9-7. Og derefter var der ikke mere vrøvl med tuneserne i den kamp.

Dumme udvisninger til tuneserne
Kontraspillet, der var fraværende i det første kvarter, kom i gang, det samme gjorde Nikolaj Markussen (seks mål i alt) med sine drønende skud fra udsigtstårnet over Zaragoza - og som det sidste punktum på første halvleg kom et imponerende underhåndsskud fra Henrik Møllgaard til 16-11, hans tredje scoring inden pausen.

De tunesiske spillere var deres egen værste fjende. De trak adskillige udvisninger med ’dumme’ tacklinger og gjorde arbejdet svært.

Læs også

I anden halvleg valgte Wilbek - som i de seneste par kampe - at skifte begge fløje ud, Lasse Svan og Casper Mortensen kom på banen, det samme gjorde Mads Larsen som højre back. Og da der var spillet 10 minutter, var danskerne foran 22-12. Kampen var afgjort. Kun en mægtig revne i gulvet, som ville opsluge de danske spillere, kunne ændre på udfaldet.

11-målsføring
Det var tid til at sejle op ad åen, og det gjorde de trofaste danske tilskuere med stemmer, der ikke vil give dem adgang til nogen kirke. Men til håndbold er det på sin egen måde med til at give stemning.

Læs også

10 minutter før tid var danskerne i front med 25-14 - og Wilbek gav mere spilletid til Mads Larsen, Bo Spellerberg og Møllgaard i det offensive. Og landin, der havde stået glimrende, blev erstattet af Jannick Green, der havde været inde ved to straffekast, reddet det ene og provokeret til en tunesisk forbier.

Forrygende kamp mellem Brasilien og Rusland

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Inden det danske hold kom på banen, fik tilskuerne en meget underholdende ottendedelsfinale mellem Brasilien og Rusland; en kamp, det foryngede og tempostærke russiske hold vandt 27-26 efter en dramatisk afslutning - hvor den brasilianske spiller Felipe Ribeiro fik et rødt kort i næstsidste minut for at ramme den russiske målmand Igor Levsjin i ansigtet for anden gang i anden halvleg, sidste gang på straffekast.

Læs også Brasilien havde bolden i de sidste otte sekunder, men Arthur Patrianovas smukke hopskud drønede forbi det russiske mål, hvor veteranen Oleg Grams havde erstattet Levsjin, der sad ude på bænken med en stor ispose på det venstre øje og lignede resterne af en politisk diskussion på Café Jernstangen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce