Slagsmål. Mikkel Hansen skal være med til at sikre VM-titlen med mål og kreatvit spil.
Foto: JENS DRESLING

Slagsmål. Mikkel Hansen skal være med til at sikre VM-titlen med mål og kreatvit spil.

VM mænd

VM-finale: Spillerne giver Wilbek gode råd om skrækslagne spaniere

Alle på det danske landshold hjælper med at lægge taktikken, der skal sikre det danske landshold VM-guldet i dagens finale mod Spanien. Wilbek roser sine spillere.

VM mænd

På taktikmødet før semifinalen mod Kroatien fredag aften i Barcelona var det cheftræner Ulrik Wilbeks oplæg, at det danske forsvar skulle foretage en slags mandsopdækning af den kroatiske strateg Domagoj Duvnjak.

Den idé tyggede forsvarsspillerne lidt på – og sagde nej. De ville hellere satse på hurtige tilbageløb og koncentrere sig om at bremse den farlige kroat på den måde. Og sådan blev det.

Ulrik Wilbek fortæller, at det er det nye element i VM-holdets taktiske planlægning: at spillerne involveres aktivt i udformningen af den endelige taktik – og det vil også komme til at gælde i holdets forberedelse af spillet i dagens VM-finale mod Spanien i Barcelona.

LÆS OGSÅ »Jeg kommer med et oplæg, og trænerstaben udvælger også de videoklip, vi finder relevante for vores taktik. Men både forsvars- og angrebsspillerne bliver bedt om deres holdninger. I stedet for at jeg skal stå og docere, vil jeg høre, hvad spillerne mener, der skal ske. Nogle blander sig selvfølgelig mere end andre, men der er ingen, der sidder og gemmer sig – alle siger noget«, lyder det fra Ulrik Wilbek. Mikkel er guldoptimist Han er af den opfattelse, at Danmarks chance for at blive verdensmester i dag er større, end den var for to år siden i Sverige, hvor de danske spillere tabte finalen til Frankrig efter forlænget spilletid. »Vi har spillet virkelig godt i denne turnering, og jeg synes, vi har en god mulighed for at vinde. Og jeg tror, spanierne er forskrækkede. De tabte jo til Kroatien, og siden har de set, hvad vi gjorde ved kroaterne«.

ANALYSE

Også Mikkel Hansen ser frem til guldkampen med en vis optimisme.

»Vi spiller bedre håndbold, end vi gjorde, da vi blev europamestre for et år siden. Og siden vi tabte VM-finalen til Frankrig i Malmø, har vi som hold fået mere rutine – to års ekstra erfaring med tætte kampe. Som hold er vi bedre rustet til denne finale på udebane mod en god modstander. Det kan ikke blive andet end spændende«, mener Mikkel Hansen.

Han var godt tilfreds med sit spil mod Kroatien, også selv om han var trådt ud af målscorerrollen for i stedet at optræde som chanceskaber.»Jeg gør det, der er bedst for holdet. Det har jeg altid set som min vigtigste opgave. For mig er det uden betydning, hvem der laver målene, blot vi vinder. Og hvis jeg ser en fri mand, spiller jeg ham – det er simpelt. Håndbold er i virkeligheden et simpelt spil, men nogle gange er der desværre en tilbøjelighed til at gøre det mere kompliceret, end det er«.

Og hvad er så Hansens opskrift på den første danske mandlige VM-guldmedalje, siden håndboldspillet blev opfundet i Ordrup for 107 år siden?

»Vi skal være helt parate i forsvaret og hjælpe Niklas Landin i gang med redningerne. Vi skal være indstillet på at løbe og spille hurtigt, ligesom mod Kroatien – og så skal vi vise det mod, vi har haft i flere kampe. Vi har et hold med en stærk vinderkultur, alle føler, de kan bidrage med noget. Se bare på en spiller som Lasse Svan, der ikke har været med i et par kampe, men som kommer på banen i anden halvleg mod Kroatien, laver et par mål og trækker et par udvisninger. Jeg synes, vi har ressourcerne til at vinde guld«, siger Mikkel Hansen.Ganske som de øvrige spillere havde manden fra Paris SG svært ved at falde i søvn efter semifinalen. Så efter at have spist kød og pasta en halv time efter midnat, gik han op på hotelværelset og så sit yndlingshold i amerikansk basketball, Miami Heat, vinde en ligakamp. Og imens prøvede værelseskammeraten, Henrik Toft, at falde i søvn. Men uden held.

Nøddesbo sender advarsel

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Jesper Nøddesbo, der i finalen kan komme til at møde syv holdkammerater fra Barcelona, advarer mod det stærke spanske forsvarsspil, der har Viran Morros som omdrejningspunkt. »Morros er en meget intelligent og atletisk forsvarsspiller, der er dygtig til at forudse spillet. Han placerer sig altid godt i boldens baner, forstyrrer rytmen hos angriberne og stjæler mange bolde«, fortæller Nøddesbo om sin holdkammerat. »Desuden vil vi måske opleve, at spanierne lukker kompakt af på midten, mens de giver god plads til vores fløjspillere – fordi Sterbik er god til redninger fra fløjen. Spørgsmålet er dog, om det er en klog taktik mod netop os«. »I vores ende af banen vil vi se, at spanierne har et meget aktivt screeningsspil med indspilninger til stregen. Det skal vi holde øje med. Vi skal holde os tilbage i opdækningen, og vi skal ikke lokkes til at jagte dem uden for 3-meter-stregen«.LIVE VM-finalen fløjtes i gang kl. 17.15 i Palau Sant Jordi i Barcelona. Følg kampen i tekst her på politiken.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce