Præmiedreng. Dew Brees holder sin egen pokal i luften, sønnen Baylen, efter sejren i Super Bowl-finalen.
Foto: ERIC GAY/AP

Præmiedreng. Dew Brees holder sin egen pokal i luften, sønnen Baylen, efter sejren i Super Bowl-finalen.

NFL

Saints blæser legenden af banen

New Orleans Saints tog fusen på Peyton Mannings Colts og vandt Super Bowl.

NFL

I ugerne op til Super Bowl XLIV talte spillere og ledere fra New Orleans Saints om, hvor vigtigt det ville være at sikre sydstaternes Big Easy en sejr og en fest nu fem år efter rædslerne fra orkanen Katrina, der dræbte tusinder og satte byen under vand.

Og festen fik de.

Med en 31-17 sejr over forhåndsfavoritten Indianapolis Colts vandt New Orleans Saints anført af quarterback Drew Brees sæsonens Super Bowl på Sun Life Stadium i Miami efter et imponerende comeback. Dermed sikrede holdets sig Vince Lombardi-trofæet for første gang nogensinde.

Viste erfaring I kampens første 15 minutter var det ellers Colts' legendariske quarterback Peyton Manning, der viste, hvad det vil sige at have Super Bowl-erfaring. Med stensikker hånd begyndte han at pumpe bolde rundt til sine receivere, og flankeret af running back Joseph Addai fik Colts hurtigt overtaget.

Mest imponerende var det, da Manning afsluttede Super Bowl-historiens længste drive på 96 yards med at finde Haiti-afstammende Pierre Garcon til en touchdown.

Nede 10-0 og med kun en første down var der ikke meget, der tydede på, at Saints' quarterback Drew Brees skulle vende opgøret. Men Super Bowl-debutanten formåede at ryste nerverne af sig og med to stærke drive lykkedes det ham at begrænse skaden inden halvlegspausen, så Colts kun førte 10-6.

Garrett Hartley, der havde sparket de to field goals til Saints, var også manden, der leverede en vanvittig start på anden halvleg, da han sparkede et perfekt onsidekick med det resultatet, at Saints fik bolden fra begyndelsen af halvlegen.

Det udnyttede først quarterback Drew Brees med nogle solide spil, inden den eksplosive Pierre Thomas dansede udenom fire-fem tacklinger, og kastede sig ind i endezonen til Saints-føring på 13-10.

En chokstart ryster ikke

Nu skal der mere end en chokstart til at ryste Colts' general Peyton Manning. Tilbage i Super Bowl XLI var Colts nede med otte point på Rex Grossmann og Chicago Bears, men vandt alligevel overlegent.

Og Manning holdt sig heller ikke tilbage i første gang. I det efterfølgende drive styrede Manning sin offensive linje op på 4 yardlinjen, inden han overlod ansvaret til Joeph Addai, der buldrede bolden ind i endzone til 17-13.

Heldigvis for kampen og Saints var havde Drew Brees heller ikke tænkt sig at lægge sig på ryggen for en velspillende kollega. 10 minutter efter, at Colts havde taget teten igen, havde Brees førte sin hold til yderligere 11 point og en føring på 24-17.

Og da Peyton Manning i en sidste desperat offensiv smed bolden i hænderne på modstanderen Tracy Porter, var kampen reelt slut. Porter spurtede i Colts' endzone til en klar Saints-sejr.

Drew Brees blev kåret til kampens MVP - mest værdifulde spiller.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce