Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KÅRINGEN. Sidst i december 2014 blev Marie Thusgaard (tv.) og Ida Marie Baad kåret som Årets Fund i dansk idræt. Nu vil de bruge den umiddelbare fremtid på at være almindeluge 22-23-årige, som de udtrykker det.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

KÅRINGEN. Sidst i december 2014 blev Marie Thusgaard (tv.) og Ida Marie Baad kåret som Årets Fund i dansk idræt. Nu vil de bruge den umiddelbare fremtid på at være almindeluge 22-23-årige, som de udtrykker det.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Fund sætter karrieren på pause efter OL-nederlag

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard stopper ved at træne, men OL i 2020 er ikke udelukket.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Femten måneder efter at være blevet kåret som dansk idræts mest lovende talenter, er Ida Marie Baad og Marie Thusgaard gået på land.

49er-sejlerne har brugt den seneste måned på at overveje fremtiden, efter de i den danske OL-kvalifikation blev besejret af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, og i dag har de to aarhusianske piger meddelt, at elitekarrieren er sat på pause.

Studier og backpacker-rejse

»Vi har efter mange overvejelser besluttet, at vi ikke skal være træningspartnere med Jena og Katja op mod OL. Det skyldes, at når vi virkelig kigger ind I os selv, har vi allermest lyst til at bruge tid på nogle af de ting, vi har fraprioriteret de sidste mange år. Derfor har Ida genoptaget sine studier på erhvervsøkonomi, hvor hun allerede er i gang med at læse der ud af. Marie, som først kan starte i skole til sommer, har planlagt at arbejde bl.a. som træner de næste par måneder og derefter tage ud på en længere backpacker rejse«, skriver parret på Facebook.

VM 2016

Efter at have vundet sølv og bronze ved VM i 2014 og 2015 samt EM-guld i 2013 og 2014 lykkedes det ikke at vinde en tæt OL-kvalifikation, der blev afsluttet for en måned siden ved VM i Clearwater, hvor Maiken og Anne-Julie Schütt vandt sølv, Hansen/Salskov-Iversen blev nummer 7 og Baad/Thusgaard sluttede som nummer 12.

»Vi er kede af, at verdens bedste træningsgruppe går i opløsning nogle måneder før det vigtigste stævne, men hvis vi skulle holde en pause, skulle det være nu«, uddyber Marie Thusgaard beslutningen over for Politiken.

En ny OL-satsning er »ikke udelukket«

Samarbejdet mellem de tre konkurrerende mandskaber har kørt gnidningsløst i de seneste år, hvor Danmark i alt har vundet 3 VM- og 4 EM-medaljer i klassen, der får debut ved OL til sommer.

FAKTA

»Hvis vi skulle have fortsat samarbejdet, ville vi ikke have kunnet levere en 100 procents indsats, men måske kun 60 procent, hvis vi samtidig lavede noget andet ved siden af«, siger Marie Thusgaard.

»Om vi tager en kampagne mere mod OL i Tokyo i 2020, har vi ikke besluttet os for endnu. Det skal vi bruge det næste lange stykke tid på at overveje. Men det er bestemt ikke udelukket!«, hedder det i Facebook-meddelelsen fra parret.

Marie Thusgaard har svært at sige, hvad sandsynligheden er for en ny OL-kampagne, men hun vil meget gerne understrege, at karrieren ikke er indstillet, men sat på pause.

»Der er en meget lille sandsynlighed for, at vi er færdige. Det er vi alt for unge til«, siger den 22-årige gast, der er et år yngre end styrmanden Ida Marie Baad.

Deltager ved EM uden at træne

At karrieren 'kun' er sat på pause understreges af, at parret har besluttet at deltage ved EM i Barcelona i næste måned.

»Vi vil gerne afslutte denne kampagne med noget sjov sejlads, hvor fokus er på at nyde sejladsen og alt det sjove ved kapsejlads. Samtidig er det en mulighed for at sige farvel til vores udenlandske konkurrenter og venner for denne omgang. Vi tager til Barcelona uden at træne inden, så vi har intet resultatmål, det er kun for sjov. Men mon ikke konkurrencegenet kommer til at trække i os?«, skriver parret på Facebook.

Det forpligtende i at være blevet kåret af Dansk Idræts-Forbund og Team Danmark som Årets Fund har fyldt meget lidt i overvejelserne, erkender Marie Thusgaard. Hensynet til at konkurrenterne skulle miste en træningspartner var langt større.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden