Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Fabrice Coffrini/AP
Foto: Fabrice Coffrini/AP

krigsretorik. IOC-præsident Thomas Bach talte om 'død og ødelæggelse', hvis ikke IOC havde undladt at udelukke Rusland fra OL.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

IOC: Vi undgik 'atom-løsningen'

IOC-præsident bruger krigsretorik for at forsvare beslutningen om, at russiske atleter kan deltage ved OL.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En total udelukkelse af Rusland ved OL i Rio de Janeiro ville have haft katastrofale konsekvenser, siger Den Internationale Olympiske Komités (IOC) præsident, Thomas Bach, ifølge Reuters.

IOC valgte ikke at udelukke alle russiske atleter trods afsløringer af et omfattende statsligt støttet dopingprogram, der har involveret mange forskellige sportsgrene.

Læs også

I stedet fastsatte komiteen en række betingelser, atleterne skal leve op til, herunder en ren fortid angående doping og tilstrækkelig testning ved internationale sportsbegivenheder. Det har betydet, at mere end 250 af de oprindeligt 387 russiske atleter er godkendt til at deltage i OL.

»Resultatet er død og ødelæggelse ...«

Thomas Bach, der tirsdag talte ved et IOC-møde i Rio, sagde – med et ordvalg, der leder tanken hen på militær retorik – at det ville være forkert at hindre rene atleter i at deltage og derved behandle dem som »utilsigtede tab«.

»En total udelukkelse af den russiske olympiske komité er af nogen blevet kaldt ’atom-løsningen’. De uskyldige atleter måtte så betragtes som ’utilsigtede tab’«, sagde Bach.

Læs også

»Rent bortset fra at det er en sammenligning, der er ude af proportioner i forhold til sportslige regler – tænk så lige et øjeblik over konsekvenserne af ’atom-løsningen’. Resultatet er død og ødelæggelse ... Den kyniske tilgang med ’utilsigtede tab’ er ikke det, den olympiske bevægelse står for«.

Adskillige antidopingorganisationer, heriblandt de amerikanske, de canadiske, de tyske og Wada, det internationale antidopingagentur, opfordrede IOC til total udelukkelse af alle russiske atleter.

Rusland finder det »meget fair«

De samme organisationer er skuffede over IOC’s beslutning om at tillade nogle af de russiske atleter at konkurrere og har beskyldt OL-ledelsen for at mangle mod og lederskab til at straffe Rusland.

Lederen af den russiske olympiske komité, Aleksandr Sjukov, siger, at han finder IOC’s beslutning »meget fair« i betragtning af, hvad han kaldte et pres fra flere lande for at få hans land udelukket.

Læs også

»Vi er vidner til det enorme pres, der er lagt på IOC af regeringer og politiske kredse i visse lande«, siger Sjukov uden at sætte navn på landene. »Vi er vidner til direkte indblanding af politik i sport«.

Thomas Bach afviser påstande om, at IOC ikke er fast besluttet på at bekæmpe doping. »Vi er måske uenige om, hvordan vi når dertil, men vi arbejder alle hen mod det samme mål om at beskytte de rene atleter«, tilføjede han.

Antidopingsystemet bør ifølge Bach helt omstruktureres, men ikke ved at isolere nogen.

Oversættelse: Jakob Haff

Reuters

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden