Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

finalist. Med 7.-bedste tid kvalificerede Jeanette Ottesen sig til OL-finalen, men hun var kun 7 hundrededele sekund fra at misse den.
Foto: JENS DRESLING

finalist. Med 7.-bedste tid kvalificerede Jeanette Ottesen sig til OL-finalen, men hun var kun 7 hundrededele sekund fra at misse den.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ottesen rammer væggen, drager et lettelsens suk og er i finalen

Favoritten Sarah Sjöström viste storform i semifinalen i 100 meter butterfly.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lad os starte med det positive, det 'forventede' og den lykkelige bundlinie: Jeanette Ottesen er for tredje OL i træk i en finale.

Og så må den skæve mund og panderynken komme i anden række, for det gik slet ikke, som Jeanette Ottesen selv havde forventet, da hun efter et forrygende sambashow som optakt til det første finaleafsnit i Estadio Aquatico Olimpico svømmede sig ind blandt de otte, der i morgen aften skal svømme om medaljerne i 100 meter butterfly.

»Jeg ramte ikke dagen her til aften, og alligevel kommer jeg i en OL-finale. Det må jeg være glad og tilfreds med, og så må jeg se, om jeg ikke kan steppe op i morgen«, kom det fra Jeanette Ottesen, der efter at være blevet nummer tre i den første semifinale oplevede nogle nervepirrende minutter, inden finalepladsen var en kendsgerning.

Langsommere end i indledende

Foto: DRESLING JENS

I eftermiddagens indledende heat svømmede Jeanette Ottesen sig videre som nummer 6 med 57,15 sekund og havde en dårlig fornemmelse efter et typisk 'morgenløb', men forløsningen udeblev i semifinalen, hvor Ottesen svømmede langsommere.

57,45 sek. havde fem af svømmerne i den anden semifinale været under i det indledende heat, men kun fire af dem formåede at være det igen, og derfor er Jeanette Ottesen med syvendebedste tid klar til finalen, som hun altså skal svømme på en yderbane, bane 1, klokken 22 søndag aften, lokal tid.

»Det vil være synd at sige, at jeg er tilfreds med min tid, men det er der er ikke noget at gøre ved det. Nu er jeg i finalen, og så må vi tage den derfra«, siger Jeanette Ottesen, der var 7 hundrededele sekund foran amerikaneren Kelsi Worrell på 9.-pladsen..

To tiendedele sekund fra verdensrekorden

Sarah Sjöström understregede sin favoritværdighed ved med 55,84 sek. at sætte en olympisk rekord, der var blot to tiendedele sekund fra hendes egen verdensrekord fra sidste års VM i Kazan, hvor hun henviste Jeanette Ottesen til sølvmedaljerne i både 50 og 100 meter butterfly.

Nu kan målet om endnu en medalje - hendes første ved et OL - synes noget længere væk, men som Ottesen selv påpeger med en klassisker, kan alt ske i en finale.

»Jeg oplever løbet fint nok. Helt ind til 75 meter forsøger jeg at øge, men så skete der ikke rigtigt noget, og så ramte jeg væggen og så... Jeg kan ikke forklare, hvad der sker. Det er det mærkværdige med svømning en gang i mellem. Nogle gange rammer man dagen, andre gange gør man ikke«, siger Jeanette Ottesen.

En gentagelse af EM 2014, tak

Med sine 28 år bliver hun OL-finalens næstældste, kun overgået af den forsvarende olympiske mester, amerikaneren Dana Vollmer, der er halvanden måned ældre og opnåede fjerdehurtigste tid i semifinalen med 57,06 sek.

Australieren Emma McKeon svømmede på 56,81 sek. og den 16-årige japaner på Rikako Ikee på 57,05 sek., men Jeanette Ottesen har en dansk rekord på 56,51 sek., der gav hende guld ved EM i Berlin for to år siden, da Sarah Sjöström ellers vandt det meste og havde været hurtigst i semifinalen.

Og hvordan gik det lige Ottesen i semifinalen dengang? Jo, da svømmede Jeanette Ottesen på - 57,45 sek.!

Så det er ikke kun en frase, at alt kan ske i en finale.

EM-KNALD

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden