Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

31-23. Forsvaret fungerede og der var dansk legestue på fløjene mod et tunesisk mandskab, der ikke kom i gang.
Foto: JENS DRESLING

31-23. Forsvaret fungerede og der var dansk legestue på fløjene mod et tunesisk mandskab, der ikke kom i gang.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Showtime i Rio: De danske fløje scorede 16 mål

110 kilo tung stregspiller fra Tunesien fik rødt allerede efter tre minutters spil.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En drømmestart. Endda med et behersket forbrug af kræfter.

Det er, hvad det danske håndboldlandshold har fået i den olympiske turnering.

FOTO:

30 minutter spillet. 17-10 til Danmark. Kampen afgjort. Det her kunne ikke gå galt. Og gjorde det heller ikke. 31-23 mod Tunesien.

Et sandt målkapløb

Og det sidste mål inden pausen blev sat ind på straffekast af Mikkel Hansen. Hans eneste scoring i en første halvleg, han brugte på at være fodermester for kollegerne.

Læs også

Ellers formede halvlegen som et sandt målkapløb mellem de danske fløjspillere, der var effektive – og elegante – i kontraspillet. Og som konstant var spilbare, når de tunesiske forsvar blev overspillet, når danskerne drev bolden fra side til side.

Foto: DRESLING JENS

Og i venstre side fulgte Casper U. Mortensen godt med. Han brændte sit første forsøg, men scorede på de seks næste. Og desuden havde han nogle spektakulære bolderobringer.

Med til at sætte det danske spil i gang var også et rødt kort til Tunesien efter tre minutter og 36 sekunder.

Læs også

Den 110 kilo tunge og 308 kampe-erfarne stregspiller Issam Tej præsterede en voldsom hovedtackling på Mads Mensah – og så var kampen færdig for hans vedkommende.

Kontraspillet var et giftigt våben

Hvor det danske angrebsspil havde svært ved at finde rytmen i åbningskampen mod Argentina, var det på plads fra begyndelsen af dette opgør.

Tempoet var godt, krydsspillet fungerede fint, og fløjspillernes indryk skabte forvirring i det ikke særligt disciplinerede tunesiske forsvar. Og ikke mindst var kontraspillet et godt våben.

Læs også

Men som i matchen mod Argentina havde venstrebacken Mads Mensah Larsen svært ved at få sit spil til at fungere.

Han søgte gennembrudsmulighederne, kom nogle gange i klemme, og hans tre afslutninger før pausen blev alle misbrugt. Og så savnede han nogle gange blikket for en ’nøgen’ Casper Mortensen.

Han fik lang snor af landstræner Gudmundsson, som meget gerne ville have Mensah ’i gang’. Men det lykkedes ikke rigtig.

Kroatien venter torsdag

Efter pausen spillede danskerne for at holde balance i regnskabet – og med 10 minutter tilbage var 27-19. Altså ingen slinger i valsen på en aften, hvor playmakeren Morten Olsen førte sig godt frem i de sidste 30 minutter. Og det samme gjorde venstre backen Michael Damgaard, alt mens mester Hansen sig på bænken, hyldet ind i håndklæder.

Morten Olsen fik scoret fem mål, Michael Damgaard fire - efter at han brændte sin tre første skud. Men det tog ikke modet fra lolliken, som bombede videre.

Læs også

I anden halvleg blev der også spilletid til målmanden Jannick Green, der afløste Niklas Landin syv minutter før tid. Da lignede Landin, i tunesernes stræben på at pynte på resultatet, en målmand med susen for ørerne. Og så kom Jesper Nøddesbo på banen og takkede med to kontrascoringer.

Men aftenen tilhørte Lasse Svan og Casper Mortensen - som scorede hver otte mål.

Torsdag venter danskernes tredje kamp i den indledende gruppe A. Modstanderen er Kroatien, som i sin første kamp blev afklapset 30-23 af Qatar – der til gengæld blev tromlet ned af Frankrig, som vandt hele 35-20.

Læs også

Kroatiens anden kamp – med Argentina som modstander – bliver spillet kl. tre i nat.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden