Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Målkrise. Bojana Popovic fandt vej til netmaskerne en enkelt gang mod Rumænien.
Foto: Ben Curtis/AP

Målkrise. Bojana Popovic fandt vej til netmaskerne en enkelt gang mod Rumænien.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overraskende comeback går helt skævt for verdens bedste

Bojana Popovic og Montenegro vandt sølv i London, men er på vej ud af turneringen i Rio.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Bojana Popovic i april lod sig overtale til et comeback på Montenegros håndboldlandshold, havde hun formentlig drømt om et olympisk eventyr lig det, hun oplevede for fire år siden i London.

Dengang sluttede en af verdens bedste nogensinde en glorværdig karriere med at vinde sølv, men efter tre nederlag på stribe i Rio bliver den præstation næsten umulig at gentage.

Nu 36-årige Popovic har trods en ihærdig træningsindsats i månederne op til De Olympiske Lege ikke kunnet hæve niveauet i afgørende grad på det montenegrinske landshold, og resultaterne er udeblevet i udpræget grad.

I den første puljekamp i Rio tabte Montenegro 25-19 til Spanien. Det kan ske, for Spanien er et uhyggelig svært hold at spille imod, hvilket hjemmebanefavoritterne fik at mærke onsdag. De tabte nemlig overraskende 19-25 efter at have indledt turneringen overbevisende.

Men tilbage til Popovic og Montenegro. For den helt store katastrofe indtrådte i holdets anden kamp i Future Arena, som Angola vandt 27-25 over de tidligere europamestre.

Vitalt opgør for to store nationer

Dermed havde den lille Balkan-nation kniven for struben, da det i den tredje kamp mødte Rumænien onsdag. Netop de to hold slog Danmark ud af OL-kvalifikationen, og ingen af dem har imponeret i Rio, for Rumænien tabte ligeledes de to første kampe til henholdsvis Brasilien og Angola.

Så det var et vitalt opgør for begge lande, og Rumænien trak sig sejrrigt ud af den duel med cifrene 25-21.

Bojana Popovic spillede i alt godt 32 minutter ud af de 60 og scorede et mål på sine fire forsøg. Et pauvert udbytte, hvilket dog står meget godt mål med indsatsen i de to første kampe. Mod Spanien scorede Popovic slet ikke, mens det mod Angola blev til tre pletskud.

Bojana Popovic bar Montenegros fane ved åbningshøjtideligheden forleden på Maracana, men hun har ikke på samme måde kunnet føre sit hold til succes på banen.

Og den olympiske drøm risikerer at blive knust godt og grundigt i de to sidste kampe, hvor Norges verdensmestre, og de brasilianske medaljefavoritterne er modstanderne.

Nederlag her sender Montenegro hjem efter den indledende gruppe, og det betyder efter alt at dømme et endegyldigt farvel til Bojana Popovic.

Hun drømte om et nyt eventyr, men lige nu ligner det mere et mareridt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden