Målkrise. Bojana Popovic fandt vej til netmaskerne en enkelt gang mod Rumænien.
Foto: Ben Curtis/AP

Målkrise. Bojana Popovic fandt vej til netmaskerne en enkelt gang mod Rumænien.

OL 2016

Overraskende comeback går helt skævt for verdens bedste

Bojana Popovic og Montenegro vandt sølv i London, men er på vej ud af turneringen i Rio.

OL 2016

Da Bojana Popovic i april lod sig overtale til et comeback på Montenegros håndboldlandshold, havde hun formentlig drømt om et olympisk eventyr lig det, hun oplevede for fire år siden i London.

Dengang sluttede en af verdens bedste nogensinde en glorværdig karriere med at vinde sølv, men efter tre nederlag på stribe i Rio bliver den præstation næsten umulig at gentage.

Nu 36-årige Popovic har trods en ihærdig træningsindsats i månederne op til De Olympiske Lege ikke kunnet hæve niveauet i afgørende grad på det montenegrinske landshold, og resultaterne er udeblevet i udpræget grad.

I den første puljekamp i Rio tabte Montenegro 25-19 til Spanien. Det kan ske, for Spanien er et uhyggelig svært hold at spille imod, hvilket hjemmebanefavoritterne fik at mærke onsdag. De tabte nemlig overraskende 19-25 efter at have indledt turneringen overbevisende.

Men tilbage til Popovic og Montenegro. For den helt store katastrofe indtrådte i holdets anden kamp i Future Arena, som Angola vandt 27-25 over de tidligere europamestre.

Vitalt opgør for to store nationer

Dermed havde den lille Balkan-nation kniven for struben, da det i den tredje kamp mødte Rumænien onsdag. Netop de to hold slog Danmark ud af OL-kvalifikationen, og ingen af dem har imponeret i Rio, for Rumænien tabte ligeledes de to første kampe til henholdsvis Brasilien og Angola.

Så det var et vitalt opgør for begge lande, og Rumænien trak sig sejrrigt ud af den duel med cifrene 25-21.

Bojana Popovic spillede i alt godt 32 minutter ud af de 60 og scorede et mål på sine fire forsøg. Et pauvert udbytte, hvilket dog står meget godt mål med indsatsen i de to første kampe. Mod Spanien scorede Popovic slet ikke, mens det mod Angola blev til tre pletskud.

Bojana Popovic bar Montenegros fane ved åbningshøjtideligheden forleden på Maracana, men hun har ikke på samme måde kunnet føre sit hold til succes på banen.

Og den olympiske drøm risikerer at blive knust godt og grundigt i de to sidste kampe, hvor Norges verdensmestre, og de brasilianske medaljefavoritterne er modstanderne.

Nederlag her sender Montenegro hjem efter den indledende gruppe, og det betyder efter alt at dømme et endegyldigt farvel til Bojana Popovic.

Hun drømte om et nyt eventyr, men lige nu ligner det mere et mareridt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce