Foto: DRESLING JENS
OL 2016

Tænksom Rikke Møller er klar til vanvittig tæt finale

Både Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen svømmede sig i OL-finaler i nat.

OL 2016

På en usædvanlig svømmeaften uden medaljer til Michael Phelps - der 'kun' vandt en semifinale i 200 meter medley - fik Danmark yderligere to finalister.

Hvor Jeanette Ottesen dog skal levere en sensation for at veksle finalen i 100 meter fri til den forkætrede danske svømmemedalje, så er der lagt op til et forrygende drama, når Rikke Møller Pedersen skal forsøge at forbedre fjerdepladsen fra OL i London i 200 meter brystsvømning.

Otte finalister inden for 1,18 sekund

Rikke Møller Pedersen var hurtigst i indledende heat med 2.22,72 min., og i semifinalen rakte 2.22,45 min. til femtebedste tid i et ekstremt tæt felt, hvor 1,18 sekunder skiller de otte finalister efter semifinalerne.

»Jeg er med videre, så jeg får chancen for at vise, at jeg kan mere. Jeg er tilfreds med min indsats, men når jeg kigger på tiderne, så bliver jeg nødt til at holde fast i, at det her ikke handler om tiderne, men om placeringer. Pladsen i finalen betyder jo alt, for nu har jeg lige så stor chance som de andre. Vi er jo enormt tætte, så det bliver virkelig spændende«, konstaterede en som altid lidt tænksom Rikke Møller Pedersen.

Hvad skal der så gøres anderledes i finalen?

»Jeg skal lige op og fange den samme 'i-et-med-vandet'-følelse, så jeg, selv om jeg kommer lidt højere op i frekvens, kommer ind i en anden rytme«, lyder den tekniske fundering fra den 27-årige fynske verdensrekordholder.

Dansk rekord af Jeanette Ottesen

Jeanette Ottesen havde forinden sat OL's anden danske rekord, da hun med sjettebedste tid kvalificerede sig til sin tredje OL-finale i træk i 100 meter fri.

Foto: DRESLING JENS

Med 53,35 sek. svømmede hun 0,10 sek. hurtigere, end da hun i 2011 blev verdensmester i disciplinen og 0,06 sek. under den danske rekord hun satte ved VM i Rom i 2009.

»Jeg kan sgu da godt alligevel. Hvad er det for noget pladder? Jeg er jo slet ikke gammel«, sagde Jeanette Ottesen i mixedzone.

»Det betyder da lidt som 28-årig at kunne sætte dansk rekord. Det føltes godt, og det var fedt ikke at være hende, der gik kold til sidst, men rent faktisk hentede lidt. Det kunne jeg godt lide«, sagde Jeanette Ottesen, der var i noget bedre humør end i søndags, da hun manglede kræfter de sidste meter og blev nummer otte i favoritdisciplinen 100 meter butterfly.

Er det så nedtrapningen, der er ramt skævt, når du tre dage senere sætter dansk rekord?

»Det kan skyldes mange ting. Det kan være nedtrapningen, hovedet, omgivelserne. Der er mange ting, der spiller ind til et OL. Det er kun hvert fjerde år, og kan være svært at forklare, når man ikke er i det. Det er bare svært at håndtere«, sagde Jeanette Ottesen, der er blevet nummer 5 og 7 i sine første to OL-finaler i 100 meter fri.

11.-plads til Pernille Blume

Pernille Blume håndterede sin første individuelle OL-semifinale ganske fint, og blev med 54,19 sek. nummer 11.

»Jeg kiksede lidt i starten, da jeg ikke fik samlet hænderne ordentligt, da jeg ramte vandet, men ellers var det en fed oplevelse at svømme en OL-semifinale«, sagde Pernille Blume, der ligesom Ottesen stadig har 50 meter fri og en holdmedley på programmet.

»Det er 50-meteren, jeg har trænet mest efter, og den jeg føler mig mest komfortabel med«, siger den 22-årige sprinter.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce