Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

småsløj. Med sygdom i kroppen klarede René Holten Poulsen sig lige akkurat videre til finalen.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frustreret medaljehåb er syg og afskriver mulighederne for topresultat

René Holten Poulsen har været småsløj siden ankomsten til Rio, og det præger hans præstation.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som verdensmester og Årets Sportsnavn i Danmark var René Holten Poulsen før afrejsen til De Olympiske Lege i Rio de Janeiro nævnt som et af de bedste danske medaljebud, og han er da også klar til finalen i 1.000 meter enerkajak, men efter sin 4. plads i semifinalen var det en dybt frustreret og nærmest rasende atlet, som gjorde foreløbig status.

For René Holten Poulsens roning fungerer ikke på Lagoa-søen, hvilket selv den berømte kristus-statue, som overvåger hele scenariet fra sin position højt oppe på en bjergtop, kunne konstatere.

Og forklaringen er ganske enkel. René Holten Poulsen er syg og har været det i tre-fire dage. Masser af ingefær i kogende vand har ikke hjulpet i nævneværdig grad, og stærkt snøftende måtte den danske medaljekandidat erkende:

»Som det er lige nu, kommer jeg ikke til at vinde i morgen (tirsdag, red.). Det kan jeg godt afsløre. Hvis jeg ror sådan her, nej, så kommer jeg ikke til at vinde, lige meget hvad jeg gør. Uanset hvor meget jeg vil det, så kommer det an på, hvordan min krop har det, og hvordan jeg har tacklet det«.

Om morgenen havde René Holten Poulsen vundet sit indledende heat, og i semifinalen var han derfor placeret på bane fire ved siden af den portugisiske europamester Fernando Pimenta. Danskeren blev dog forholdsvis hurtigt sat af i kampen om de bedste placeringer, og selv om han mellem 500 og 750 meter var oppe på 3. pladsen, måtte han nøjes med 4. pladsen, der lige akkurat udløste en finaleplads.

»Det her er min største drøm, så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige nu. I morgen er der finale, og så må vi se, om det kan lade sig gøre, eller om det går ad helvede til. Jeg har i hvert fald ikke meget at tabe nu. Det er noget af det dårligste, jeg har roet længe«, siger René Holten Poulsen.

Den 27-årige dansker var marginalt hurtigere i semifinalen end det indledende heat, men han føler ikke det overhovedt går bedre. Frustrationerne stod i kø for at komme ud ovenpå en sygdommen, der har meldt sin ankomst på det værst tænkelig tidspunkt.

Forventningerne om at han vinder en medalje, fik også et ordentligt verbalt fur af den skuffede kajakroer.

»Det er jo let nok for jer og stå her og sige, okay, det ser jo nemt nok ud. Sådan føles det altså ikke. I har en eller anden forventning om, at fordi jeg vinder VM året før, så går jeg ned og samler guldet op. Det ville være fedt, hvis det var sådan, men jeg skal ro om det. Hvis jeg ikke er 100 procent på toppen, så er det her verdens bedste, og du kan ikke bare komme og tro, du ror det hele hjem uden problemer«, siger han.

René Holten Poulsen sikrede sig finalepladsen med et forspring på 4 tiendedele af et sekund, og hans tid var bedre end vinderen af den anden semifinale. Tid er dog et vanskelig sammenligneligt parameter i kajaksporten, fordi forholdene på vandet kan være forskellig fra heat til heat. Og udsigten til at skulle starte på en af yderbanerne, huer ikke den danske roer.

»Det er 1.000 meter, og selvfølgelig vil jeg helst ligge inde i midten, hvor de hurtige ligger. På den anden side set, så er der også andre hurtige, der ligger ude i siden. Der er også folk der har vundet ude fra bane 8. Jeg ville helst have ligget inde i midten, og jeg har aldrig vundet ude fra en yderbane, men hvad skal jeg gøre«, spørger René Holten Poulsen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I finalen kommer han udover portugiseren Pimenta også op mod sin evige rival, den 33-årige tyskere Max Hoff.

»Jeg kan ikke stå her og sige, at jeg er helt vild positiv, og det går helt vildt godt. Jeg kan bare sige, at det her er sådan det er, og så må jeg gøre mit bedste ud fra det jeg har. Det eneste jeg kan gøre er at arbejde med det jeg har og så må jeg få det bedste ud af det Det er ikke det fedeste lige nu. Jeg ville gerne have stået og været mega happy og klar til at fyre den af, men sådan er det ikke siger René Holten Poulsen.

DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Udover René Holten Poulsen var yderligere to danske kajakker .på vandet i Rio de Janeiro, men ingen af dem kom i finalen. Amalie Thomsen og Ida Villumsen i toerkajak over 500 meter, den såkaldte K2, roede sig i semifinalen, der blev endestationen.

De to unge danskere skal dog ro B-finale i modsætning til Henriette Engel Hansen. De danske veteran blev sidst i sin semifinale i 200 meter, og er ude i den disciplin.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden