Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forventninger. Nicole Broch Larsen håber på en topplacering.
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

Forventninger. Nicole Broch Larsen håber på en topplacering.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung golfduo har enorme forventninger til OL-debut

Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen forsvarer de danske farver i historisk golfturnering.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nicole Broch Larsen og Nanne Koerstz Madsen skriver historie, når de onsdag slår ud fra første teested på Campo Olímpico de Golfe i Rio de Janeiro. For første gang siden 1900 i Paris er kvindelige golfspillere nemlig blevet lukket ind i den olympiske varme, og med hele verdenstoppen samlet i Brasilien, er der lagt op til en kæmpe udfordring for de to danskere.

I modsætning til herrernes turnering i sidste uge, hvor flere af de bedste glimrede ved deres fravær, er kvinderne opsatte på at vise deres sport frem på den største scene af dem alle. De er overbeviste om, at OL-deltagelsen kan give golfen et boost, og derfor skal det udnyttes, at en hel sportsverdens øjne de næste fire dage vil følge den olympiske golfturnering.

»Det er klart, jeg spiller for mig selv og for at vinde en medalje for Danmark, men heldigvis er der i modsætning til herrernes turnering ikke rigtig nogen fra toppen, der har meldt fra. Det gør, at vi helt sikkert sammen kan løfte kvindegolfen og få noget mere fokus på den. Det håber jeg i hvert fald. Det tror jeg også de andre er enige med mig i. Det er rigtig fedt at alle bakker op om det. Alle herrerne, der var med i Rio, skriver jo også på de sociale medier, at det var virkelig fedt at være med, og at det ikke var en oplevelse de ville være foruden«, siger Nicole Broch Larsen.

Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

Dansk Golf Union (DGU) har da også øjnet, at OL er den perfekte ramme for golf at blive promoveret i, så det skal udnyttes.

»Golf er ved at blive accepteret på den måde at det også er en atletisk sport. Nu kan vi være sammen om OL, og det er da også noget vi vil bruge til at profilere sporten. Både som en atletisk sport, men også som en sport der er for alle. Så vi laver nogle rekrutteringstiltag derhjemme samtidig med at vi går efter det ypperste herovre, og det er at vinde medalje«, siger eliteansvarlig i DGU, Claus Mølholm.

Han er med i Rio de Janeiro som teamchef og kan dermed følge de to danske kvinder på tætteste hold, når de giver sig i kast med de første 18 huller.

Både Nicole Broch Larsen og Nanne Koerstz Madsen håber at kunne spille med om medaljer i turneringen, der adskiller sig lidt fra 'almindelige' golfturneringer ved ikke at have noget cut. Det vil sige, at alle spiller fire runder mod normalt, hvor flere bliver siet fra efter de to første runder. Det er både godt og skidt mener de danske spillere.

»Det er nok en lidt kedelig turnering i forhold til, at det er fire runder uden cut, men måske kan du spille friere. Jeg vil da håbe på, at jeg ikke er lige så nervøs ved første tee og kan spille mere frit. Men jeg tror stadig, mit hjerte kommer til at hamre. Lige nu har jeg det rigtig fint, men jeg tror helt sikkert i morgen tidlig at der kommer lidt mere spænding på tingene«, siger Nicole Broch Larsen.

Hun kunne godt have tænkt sig, at den individuelle turnering var kombineret med en holdturnering eller en mixturnering,

»Jeg synes personligt det er godt, at der ikke er noget cut. Jeg kan godt lide, at det pres lige bliver fjernet. Det er rart at få lov til at spille alle fire runder, når jeg nu er til OL«, supplerer Nanna Koerstz Madsen.

Følelsen af at være olympisk har fået et solidt tag i de to unge danske spillere, og følelsen af at være en del af et hold, er en helt ny og god fornemmelse.

»Det er sindssygt fedt at være en af de første golfspillere til at være med i over 100 år. Banen er rigtig lækker og i super stand, så der mangler ikke noget. Det er rigtig fedt at være til OL blandt en masse andre atleter. Det er vi jo overhovedet ikke vant til, så jeg nyder det rigtig meget, men samtidig er jeg koncentreret om det, jeg skal starte i morgen (onsdag, red.)«, siger Nicole Broch Larsen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hun har altid været meget sportsinteresseret og sppillet fodbold med drengene i skolegården og badminton på højt niveau. Så olympiske lege er noget, hun altid har fulgt med i på tv.

Derfor er det også stort selv at stå som en del af det store show.

»Det er en virkelig fed følelse at være en del af et hold som vi jo ellers aldrig rigtig er«, siger Nicole Broch Larsen.

Og det er en fornemmelse, Nanna Koerstz Madsen deler.

»Det er en lidt anden oplevelse end vi plejer. Normalt er vi bare ude som os selv, så det er fedt at vi ligesom har hele Danmark i ryggen«, påpeger hun.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden