Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Matthias Schrader/AP
Foto: Matthias Schrader/AP
OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godmorgen fra Rio: Den enøjede kæmpe venter Danmark i semifinalen

Det gik du glip af, mens du sov.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det amerikanske Dream Team i basketball fortsatte uden problemer kursen mod den sjette olympiske titel på stribe, da de slog Argentina med 105-78. Mest scorende for USA var stjernen fra Golden State Warriors, Kevin Durant, med 27 point. I semifinalen venter Spanien, der har trukket det korteste strå mod amerikanerne ved de seneste to OL-finaler i træk.

Sølvvinderen på 100 meteren fra forleden, Justin Gatlin fra USA, led et overraskende nederlag på det olympiske atletikstadion. I semifinalen på 200 meter måtte han nøjes med en tredjeplads i sit heat med tiden 20,13 sekunder. Det var imidlertid ikke nok til en finalebillet. Til gengæld joggede jamaicanske Usain Bolt sig videre i bedste tid 19,78 sekunder.

De danske håndboldherrers vej til den olympiske finale i håndbold går via Polen. Polakkerne vandt højst overraskende over Kroatien i turneringens kvartfinale ned 30-27. Polens store helt i opgøret var den enøjede kæmpe Karol Bielecki, der scorede 12 mål på bare 15 forsøg.

Det er verdens næststørste land, men inden for idrætten er det en mikroput. Først nu har Indien vundet sin første olympiske medalje ved legene i Rio de Janeiro, og den tilfaldt Sakshi Malik – en kvindelig bryder i 58 kilo klassen. »I mit virkelige liv er jeg ikke aggressiv, men når det kommer til brydning, er jeg virkelig aggressiv«, forklarede hun sin succes og tilføjede: »Jeg vil gerne sige, at piger kan gøre rigtig meget, hvis de får chancen«. I de 6 seneste olympiske lege har Indien nu vundet 13 medaljer – selv om landet rundt regnet har en befolkning på 1,3 milliarder mennesker.

Jamaicanske Elaine Thompson blev dobbelt olympisk mester, da hun gentog 100-metertriumfen på den dobbelte distance. Thompson vandt i tiden 21,78 sekunder, hvilket var en tiendedel hurtigere end det hollandske sprintfænomen Dafne Schippers.

Der var nærmest amerikansk opstandelse, da USA’s Kendra Harrison før OL satte en ny verdensrekord på 100 meter hæk for kvinder. Harrison kiksede nemlig i det amerikanske udtagelsesstævne og var derfor ikke med, da der blev løbet olympisk finale på distancen. Amerikanerne kom imidlertid ikke til at savne Harrison synderligt. USA tog nemlig guld, sølv, og bronze med Brianna Rollins som den klart hurtigste i tiden 12,48 sekunder.

I længdespring tog USA både guld og sølv for kvinder. Brittney Reese var bare to centimeter fra at gentage sin olympiske bedrift fra London for fire år siden. Men landsmanden Tianna Bartoletta kom hende i forkøbet med et vinderspring på 7,17 meter. Serbiske Ivana Spanovic fik noteret konkurrencens tredje spring er over syv meter på bronzepladsen.

Kina vandt igen holdturneringens i mændenes holdturnering i bordtennis. Kineserne slog Japan med 3-1 i finalen. Den kinesiske finalehelt blev vinderen af singleturneringen Ma Long, der vandt begge sine singlekampe med 3-0 i sæt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden