Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OL. Ryan Lochte er i centrum af sagen om et angiveligt væbnet røveri i Rio de Janeiro.
Foto: Michael Sohn/AP

OL. Ryan Lochte er i centrum af sagen om et angiveligt væbnet røveri i Rio de Janeiro.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To amerikanske OL-svømmere tilbageholdt på vej på fly i Rio

Amerikanske guldvindere anklages for at lyve om voldsomt røveri.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af de mest aparte historier under det igangværende OL i Rio de Janeiro fortsætter med at udvikle sig.

Sent i aftes, brasiliansk tid, blev to amerikanske svømmere, Gunnar Bentz og Jack Conger, tilbageholdt og fjernet fra lufthavnen i Rio, da de var ved at boarde et fly på vej ud af landet.

Det sker, efter at Benz og Conger sammen med to andre amerikanske OL-svømmere, Ryan Lochte og James Feigen, har fortalt, at de søndag morgen blev udsat for et voldsomt røveri af bevæbnede mænd.

Det brasilianske politi tror dog ikke på den forklaring om røveriet, de fire svømmere har givet, og derfor har de brasilianske myndigheder udstedt arrestordre på de fire svømmere.

Jimmy Feigen er også blevet tilbageholdt i Rio de Janeiro, mens Ryan Lochte fløj hjem til USA, kort før politet opsøgte den olympiske by, fordi de ville afhøre ham i sagen.

Afvigelser i svømmernes forklaringer

Ryan Lochte er en af USA's mest succesfulde svømmere nogensinde. Han har vundet 12 olympiske medaljer, og i Rio har han netop været med til at vinde guld i 4x200 meter fri.

Ifølge han og de tre andre amerikanske svømmeres forklaring havde de lørdag nat været til fest hos den franske delegation i Rio, da røvere forklædt som politibetjente stoppede deres taxa.

»Vi blev stoppet af de her fyre med politiskilte. De trak deres pistoler og beordrede os til at lægge os ned på jorden. Det nægtede jeg, og sagde, at vi ikke havde gjort noget forkert. Så trak en af fyrene en pistol, satte den for min pande og beordrede mig ned. Han tog vores penge, han tog min tegnebog, men efterlod min mobiltelefon og mine papirer«, fortalte Ryan Lochte søndag til det amerikanske medie NBC.

Ifølge svømmeren fik han stjålet 400 brasilianske real, hvilket svarer til lidt over 900 kroner.

Men det brasilianske politi tror ikke på de fire svømmeres forklaring. Politiet siger, at man ikke har fundet beviser på, at røveriet overhovedet har fundet sted. Der er også uoverensstemmelse i svømmernes forklaringer om røveriet.

Desuden skal overvågningsoptagelser gå imod, hvad svømmerne fortæller. De siger selv, at de kom tilbage til den olympiske by klokken 04.00 natten til søndag. Optagelser skal dog vise, at de først ankom klokken 07.00 søndag morgen.

Samt at de fire mænd ved ankomsten opførte sig afslappet, hvilket ikke harmonerer med, at de lige skulle have været udsat for et væbnet røveri.

Foto: Chuck Burton/AP

Opmærksomheden samler sig om Lochte

Spørgsmålet er så: Hvorfor skulle svømmerne, der alle er medaljetagere ved dette års OL, lyve? Kom de for sent hjem fra festen hos den franske delegation? Er der tale om forsikringssvindel? Eller er der tale om drengestreger?

I en erklæring fra det amerikanske olympiske hold, lyder det, at Gunnar Bentz og Jack Conger er i varetægt hos de brasilianske myndigheder, og at de her afgiver yderligere forklaringer.

Også James Feigen afhøres af de lokale myndigheder.

Ryan Lochte derimod er fløjet ud af Brasilien. Hans advokat, Jeffrey Ostrow, siger til britiske BBC, at han fløj tilbage til USA mandag, og at han forlod Brasilien, før en arrestordre var blevet udstedt på ham.

Meget af opmærksomheden centrerer sig om netop Lochte. Han har vundet seks olympiske guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer. Dermed er han den næstmest vindende amerikanske svømmer ved OL efter fænomenet Michael Phelps.

Lochte har også tidligere haft sit eget realityshow i USA, 'What Would Ryan Lochte Do?', som følger ham i skabelsen af hans eget modemærke, hans forberedelser til OL i Rio de Janeiro og hans festlige liv i selskab med alskens berømtheder.

På Ryan LochtesTwitter-kontor forlyder det, at han intet forkert har gjort, og at han senere i dag vil give yderligere detaljer i sagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden