MEDALJEFAVORIT. Lotte Friis kan meget vel blive en af dem, der henter en medalje til Danmark ved sommerens OL i London.
Foto: MICHAEL SOHN (arkiv)/AP

MEDALJEFAVORIT. Lotte Friis kan meget vel blive en af dem, der henter en medalje til Danmark ved sommerens OL i London.

Svømning

Lotte Friis: Hold fingrene fra mine penge

Svømmeren vil ikke betale skat af en eventuel medaljebonus ved OL.

Svømning

Man bliver langt fra millionær af at være svømmer i Danmark, og derfor beder det danske OL-medaljehåb Lotte Friis om, at man ikke beskatter svømmere af eventuelle medaljebonusser.

Opråbet kommer i forlængelse af, at Socialdemokraternes idrætspolitiske ordfører, Flemming Møller Mortensen, vil se på reglerne, efter kulturminister Uffe Elbæk besluttede, at medaljevindere skal afgive en stor del af deres bonus fra Team Danmark til Skat.

Det forarger svømmestjernen, Lotte Friis, der for fire år siden kom hjem fra OL i Beijing med en bronzemedalje om halsen.

LÆS OGSÅ

»Sportspenge fylder ikke ret meget i den danske statskasse i forhold til det, der kommer ind for os sportsudøvere, så jeg synes, vi burde få lov til at få de penge i fred hvert fjerde år«, siger Lotte Friis.

Bonus betyder meget
Pengene flyder nemlig ikke i bassinet.

»Jeg kan godt se, at det er meget forskelligt fra sportsudøver til sportsudøver. Hvis Caroline Wozniacki vinder guld, og de tager halvdelen af det i skat, så betyder det nok ikke det helt store for hende«, siger Lotte Friis.

»Men for os svømmere er det bare en kæmpe del, at 50 procent lige pludselig forsvinder i skat. Bonussen betyder rigtig meget for os«.

Kommer ikke hjem med 100 medaljer

Den danske svømmer kan slet ikke forstå, at Skat bekymrer sig om svømmernes medaljebonus til OL, når hun tænker på beløbenes størrelse.

En guldmedalje udløser 100.000 kroner, mens sølv og bronze giver henholdsvis 70.000 og 35.000 kroner.

LÆS OGSÅ

»Det sker en gang hvert fjerde år, og det er ikke, fordi vi kommer hjem med 100 medaljer«.

»Hvis vi er gode, kommer vi hjem med seks-otte medaljer, og så er det et relativt lille beløb for den danske statskasse. Jeg synes bare, man godt kunne sige 'okay, den lader vi jer få. I skal ikke betale skat af det'«, siger Lotte Friis.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce