Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tip. Hvis Caroline Wozniacki kopierede Serena Williams måde at spille tennis på, ville hun måske vinde nogle flere kampe.
Foto: Andre Penner (arkiv)/AP

Tip. Hvis Caroline Wozniacki kopierede Serena Williams måde at spille tennis på, ville hun måske vinde nogle flere kampe.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Wozniacki revses efter bryst-stunt

Tennisstjernens parodi på Serena Williams fører til kritik af Caroline Wozniacki på sociale medier.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En gimmick i forbindelse med en showkamp mod Maria Sharapova i Brasilien i sidste uge har ført til kritik af den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki.

I São Paulo gjorde Wozniacki grin med sin kollega og veninde Serena Williams voluminøse former ved at fodre tenniskjolen foran og bagved med håndklæder, så hun fremstod barmfager og godt polstret på bagdelen.

Det i USA så populære internetmedie Huffington Post har i en artikel samlet en række kritiske kommentarer fra Twitter, Tumblr og andre sociale medier, og spørger selv sine brugere:

Var Caroline Wozniackis Serena Williams-parodi racistisk?

45 procent klassificerer Wozniackis optrin som værende racistisk, mens 35 procent har sat deres kryds ved beskrivelsen 'Overhovedet ikke, tag jer sammen'. Små 20 procent er i tvivl om, hvordan de skal tolke Caroline Wozniackis stunt i Brasilien, hvor Williams ved showturnering i øvrigt spillede mod Victoria Azarenka.

Fuck, fuck og fuck
På Tumblr er særlig en blogger utilfreds. Brugeren ' nak1a ' betragter Wozniackis parodi som racistisk og alt andet end morsomt. Wozniacki får følgende svada med på vejen:

»fuck her. fuck her life. fuck her mama. fuck her daddy. fuck her career. fuck the horse she rode in on«.

Det er vist ikke til at misforstå.

I virkeligheden var der ikke noget nyt i Caroline Wozniackis bryst-stunt. Danskeren lavede samme nummer i en showkamp for et år siden.

Tidligere har også den mandlige topspiller Andy Roddick brugt håndklæder under arbejdstøjet til at agere Serena Williams. Det blev flere steder klassificeret som sexistisk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden