Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

PARLØB. Serena Williams (tv.) slogCaroline Wozniacki i US Open-finalen i år. Det så begge spillere umiddelbart ud til at have det ok med. Nu venter sæsonfinalen, hvor danskeren slipper for den amerikanske stjerne i gruppespillet.
Foto: Darron Cummings/AP (arkiv)

PARLØB. Serena Williams (tv.) slogCaroline Wozniacki i US Open-finalen i år. Det så begge spillere umiddelbart ud til at have det ok med. Nu venter sæsonfinalen, hvor danskeren slipper for den amerikanske stjerne i gruppespillet.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle søger revanche mod Serena

Mesterens modstandere har nedslående statistikker i de indbyrdes opgør, men hun er slidt, og det kan åbne sæsonfinalen.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I kvindernes tenniselite har der i årevis været en konstant, man har måttet regne med: Uanset hvordan Serena Williams’ spil har svinget fra det suveræne til det håbløse, så har det været hende, der skulle nedkæmpes for at nå de største titler. Sådan er det stadig – og alle topspillerne har revanche til gode mod amerikaneren.

Det er sidst på sæsonen, og eliten længes efter en sammenhængende ferieperiode, hvor de får tid til at bruge lidt af millionerne og hænge ud med vennerne. En del af dem skal også igennem de trænerskift, der måske igen tænder drømmen om de største titler. Blot ikke Wozniacki – hun holder sig til farmand, hvilket nok også er bedst.

Men det er også snart sidst på karrieren for nogle af sportens største navne, Serena og storesøster Venus, der med efternavnet Williams har sat deres præg på international tennis i en sådan grad, at det næsten er svært at forestille sig f.eks. Wimbledon uden deres navne i lodtrækningen.

Wozniacki i sæsonfinale:

Først skal 2014 dog rundes af med det klassiske finalestævne, hvor de otte bedste spillere i sæsonen har plads, og her må Serena klare sig uden Venus, der ikke længere når sit tidligere niveau, men dog kun er ti placeringer fra det fine selskab. Serena topper stadig ranglisten, og alligevel vil det ikke være en sensation, hvis WTA Finals ikke bliver et triumftog for den 33-årige servebomber.

Flere tegn på slitage både fysisk og mentalt er blevet tydeligere i denne sæson. Skaderne er blevet hyppigere, og det psykiske spændingsniveau har under kampene i de store turneringer fået en tendens til at komme ud af balance, hvilket af og til fører til besynderlige nederlag. Havde Serena Williams ikke besejret Caroline Wozniacki i US Open-finalen og dermed taget sit 18. Grand Slam-trofæ, ville en sejr i Singapore ikke have reddet hendes sæson.

Til gengæld har hun ikke været fit siden New York og har måttet trække sig fra både Wuhan og Beijing med et dårligt venstre knæ. Om hun er kommet sig helt over det, vil første kamp i sæsonfinalen hurtigt give et praj om. Til gengæld er amerikaneren bestemt ikke alene om at være slidt på denne tid af året.

Også Ana Ivanovic, Simona Halep og Eugenie Bouchard har måttet trække sig fra deres seneste turneringsdeltagelse, og selv om flere af dem måske har gjort det for at være sikre på at være klar til udfordringerne i Singapore, så signalerer det, at kræfterne er ved at være brugt. Men for de asiatiske tilskuere og tv-seernes skyld må man håbe, at stjernerne kan levere varen en sidste gang i år.

Ser man på de nøgne tal, ligner sæsonens WTA Finals et opgør mellem Serena Williams, Maria Sharapova, Petra Kvitova og Ana Ivanovic. De har tilsammen erobret 17 titler i sæsonen, og alle fire har de rigtige våben til at skaffe succes på den hard court, der bliver slagpladsen i den kommende uge.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men 2014 har budt på så mange uforudsigelige resultater, at man på ingen måde kan afvise, at andre blander sig i titelstriden. Samtidig må man også notere, at både Agnieszka Radwanska og Caroline Wozniacki tidligere i karrieren kunne fremvise langt større stabilitet på højt niveau end i dag, og de yngre arvtagere Simona Halep og Eugenie Bouchard har på det seneste haft meget svært ved at leve op til deres nye status som kandidater til de store titler.

Williams mod alle de andre

Og fælles for de syv udfordrere til Serena Williams er, at de har en næsten selvtillidsknusende statistik at se på, når det gælder dueller med ’den gamle mester’. Sammenlagt fører Williams 49-4 over sine modstandere, og f.eks. har Maria Sharapova ikke vundet over rivalen i 10 år.

Williams og Sharapova er som øverst i årsregnskabet i hver sin gruppe, men ellers betyder lodtrækningen til gruppespillet egentlig ikke det store, for spillerne i Singapore vil ikke være tilfredse med blot at gøre det nogenlunde i turneringens indledende fase. De vil nå finalen – og om muligt række ud efter trofæet.

Det trofæ, som både i 2013 og 2012 fandt sig til rette i hænderne på – Serena Williams.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden