TABER. Rafael Nadal måtte løbe mange meter mod Fernando Verdasco, men det hjalp ham ikke i længden. Farvel efter blot en enkelt kamp.
Foto: Aaron Favila/AP

TABER. Rafael Nadal måtte løbe mange meter mod Fernando Verdasco, men det hjalp ham ikke i længden. Farvel efter blot en enkelt kamp.

Tennis

Nadal blev straffet i 1. runde af revanchesulten landsmand

Den berømte spanier røg ud efter næsten fem timers tennis ved Australian Open, der også bød på en stor overraskelse hos kvinderne.

Tennis

Fernando Verdasco har ventet syv år på revanche, og derfor var tirsdagens sensationelle sejr ved Australian Open over Rafael Nadal i 1. runde en kærkommen opmuntring for den 32-årige madrilener. Ved semifinalen i 2009 tabte Verdasco en mindeværdig femsætter til Nadal, der senere også tog titlen, men den aktuelle femsætter vil han nok huske bedre.

Ikke mindst de 90 (!) rene vindere han slog mod sin mere berømte landsmand var en frygtindgydende præstation, der mod slutningen af opgøret over 4 timer og 41 minutter for alvor satte tingene på plads. Verdascos sejrscifre blev 7-6 (8/6), 4-6, 3-6, 7-6 (7/4), 6-2.

FORGÆVES:

»Jeg lukkede bare mine øjne, og alle minde slag gik rent ind. I fjerde sæt begyndte jeg at serve bedre, og da han spillede kortere og med mindre kraft, kunne jeg komme længere ind i banen og satse aggressivt«, fortalte Fernando verdasco den tidligere vinder af turneringen, Jim Courier, i det korte interview på banen.

»At vinde denne gang over Rafa i fem sæt efter at have været nede 1-2 er en fantastisk følelse«.

Statistikken kan ikke bruges

De første 13 gange, de to spaniere mødte hinanden på banen, vandt Nadal, men af de seneste fire møder har Verdasco nu vundet de tre. Det er egentlig symptomatisk for Nadal, der havde en skrækkelig 2015-sæson og tilsyneladende fortsætter i det spor. Han er begyndt at tabe flere opgør til spillere, han tidligere i karrieren ikke havde de store problemer med at besejre.

Den indbyrdes statistik 14-3 i Nadals favør over for Verdasco betyder lige som ikke rigtig noget nu, hvor Nadal med 14 Grand Slam-titler på visitkortet er langt fra sit tidligere niveau. Hans udvikling - eller mangel på samme - minder på en måde lidt om Caroline Wozniackis.

Der bliver ikke lagt noget ekstra til spillet, som har effekt, og de gamle dyder kniber det også gevaldigt med at leve op til. Der er en tendens til at sætte sikkerhed over viljen til at satse offensivt for at vinde, og det udnytter modstanderne, hvis de ellers har våben til det.

WOZNIACKI:

Nadal leverede 37 vindere og 38 uprovokerede fejl, mens Verdascos tal var 90 og 91. Det siger meget tydeligt, hvem der er gået efter sine slag og har været villig til at tage chancer for at skaffe succes.

»Kampen gik over fem sæt, og meget kan ske i en lang kamp, men han spillede fantastisk i sidste sæt, hvor han slog med fuld kraft til bolden«, kom det anerkendende fra 29-årige Nadal på det efterfølgende pressemøde.

»Det er et tungt nederlag og værre end sidste år, hvor jeg tabte klart i kvartfinalen til Berdych. Denne gang har jeg haft en god optakt og arbejdet virkelig hårdt, og så gør det ondt at blive sendt ud af turneringen så tidligt«.

FARVEL:

Den berømte spanier har sagt, at sidste del af forrige sæson og første del af denne sæson alt sammen er led i en plan om at nå sit gamle niveau på grusbanerne i foråret, hvor han satser på atter at kunne dominere. Men med hans aktuelle form og det niveau, som Novak Djokovic i øjeblikket demonstrerer, så er det måske lidt svært at se blive virkelighed.

Halep også væk med det samme

Rafael Nadal var ikke eneste topspiller, der blev sendt ud i mørket i 1. runde. 2.-seedede Simona Halep, der har haft fysiske problemer i sæsonstarten, blev endnu mere sensationelt besejret i sin åbningskamp af den kinesiske kvalifikationsspiller Zhang Shuai (nr. 133), der vandt 6-4, 6-3.

Det gør nederste fjerdedel af kvindernes lodtrækning til en mere åben affære, da også 8.-seedede Venus Williams forsvandt i 1. runde efter mødet med britiske Johanna Konta.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce