ude. Efter to meget tætte sæt mod Dominika Cibulkova må Caroline Wozniacki luske ud af turneringen i Sankt Petersborg.
Foto: Dmitri Lovetsky/AP

ude. Efter to meget tætte sæt mod Dominika Cibulkova må Caroline Wozniacki luske ud af turneringen i Sankt Petersborg.

Tennis

Wozniacki sendt hjem efter flot kamp

I en underholdende tenniskamp manglede Wozniacki det sidste mod stærk slovak.

Tennis

To kvinder, der er røget ud af tennisranglistens top-10 stod over for hinanden i anden runde af Sankt Petersborg Ladies Trophy 2016.

25-årige Caroline Wozniacki er nu nr. 18 på listen og 26-årige Dominika Cibulkova nr. 66, men slovakkens fald ud af top-50 er først og fremmest en følge af en akillesoperation med efterfølgende pause.

Analyse:

Ved turneringen i Rusland gjaldt det for begge om at komme i gang med sæsonen efter at være blevet slået ud i første runde i Australian Open.

Og slovakken kom bedst i gang og kunne slå sig videre til turneringens kvartfinale. Efter næsten to timers underholdende tennis med dueller på et højt niveau vandt en storspillende Dominika Cibulkova med 6-4, 7-5 trods hård modstand fra en stærkt kæmpende dansker.

Slovakken holdt et højere niveau

Caroline Wozniacki åbnede selvtillidsfuldt og tog første parti rent, mens Dominika Cibulkova med aggressivt spil og satsede slag havde lidt mere besvær med at tage andet parti.

De to kvinder bød i første sæt hinanden op til dans med lange udmarvende dueller med masser af dybe angrebsslag fra begge spillerne. Spillet foregik fra baglinjen, hvor både danskeren og slovakken løb næsten alle bolde op.

Først i tredje parti vovede en af spillerne sig frem til nettet, hvor Wozniacki fik held med et angreb og vandt pointet.

Læs også

Frem til 2-2 fulgtes kombattanterne ad, men efter en dansk dobbeltfejl, fik slovakken kampens første breakchance. Selv om den blev afværget hagede Cibulkova sig fast med dybe vinklede angrebsslag, så Wozniacki tilsidst ikke kunne holde sit parti.

Foto: Dmitri Lovetsky/AP

Alt lykkedes for Cibulkova i næste parti, som hun tog rent efter flere flotte passérslag til en 4-2-føring. Slovakken holdt et højere tempo, ramte boldene tidligt og hendes grundslag blev generelt sendt afsted med højere hastighed end danskerens.

Wozniacki holdt sine næste to servepartier, men Cibulkova holdt det høje niveau og vandt sættet 6-4 på tredje sætbold i et tæt afsluttende parti.

Cibulkova kunne tøjle vildskaben

Det virkede som om, Dominika Cibulkova kunne ramme linjerne som hun behagede med sin forhånd, men Caroline Wozniacki holdt sig fra åbningen af andet sæt godt inde i kampen og fik slovakken ud at løbe med dybe grundslag.

Danskeren fik mere tempo i baghånden, varierede ved at sende høje, bløde grundslag afsted og holdt en lav fejlmargin, mens slovakken begyndte at fejle lidt mere efterhånden, som trætheden sneg sig ind.

Læs også

Kvinderne holdt deres serv og fulgtes til 3-3, men så fejlede Wozniacki et par gange på baglinjen. Mens Cibulkova pacede sig selv frem ved konstant at gå rundt og tale på banen, virkede Wozniacki mere afslappet. Og forskellen mellem de to var måske netop, at Cibulkova kunne tøjle vildskaben, mens Wozniacki ikke kunne føre sin afdæmpede attitude over i den stædighed, hun normal vinder kampe på.

Wozniacki fandt stædigheden

Cibulkova brød til 4-3 og holdt sin egen serv til 5-3 efter en række lange dueller, hvor hun med sin bragende forhånd blev ved med at sætte boldene inden for linjerne, selv om hun blev presset helt ud i hjørnet af Wozniacki.

Foto: Dmitri Lovetsky/AP

Danskeren havde nu ryggen mod muren. Hun skulle holde sin egen serv og derefter bryde slovakken for at undgå nederlag. Og Wozniacki røg i modvind lige fra åbningen af partiet, hvor hun endte i en lang diskussion med dommeren og kampens supervisor om, hvorvidt en bold skulle spilles om eller ej.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Wozniacki fik ikke medhold, og hun var tydeligt frustreret på banen. Cibulkova kom hurtigt til den første matchbold ved 15-40, men så viste danskeren stædighed og tog de næste fire point og dermed partiet.

Og med mere fokus og større fart i boldene kæmpede Wozniacki sig frem til sin første breakbold i kampen. Og vandt den på en slovakisk fejl - 5-5 og kampen var igen åben.

For meget smæld på slovakken

Cibulkova løb stadig det meste op og spillede flot angrebstennis, men nu viste Wozniacki endelig den knyttede næve, når hun vandt point. Slovakken virkede dog ustoppelig og brød straks tilbage til 6-5.

Wozniacki fulgte godt med Cibulkova i slovakkens efterfølgende serveparti, men der var bare for meget smæld på Cibulkovas flade returneringer.

Læs også

Danskeren afværgede de første to matchbolde i sættet (og fem i alt), men Cibulkova holdt presset, vandt kampen og er videre til kvartfinalen i Sankt Petersborg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce