Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Central bureau of investigation, Indien
Foto: Central bureau of investigation, Indien

Kim Peter Davy, som han ser ud på indiske CBI's fortegnelse over efterlyste.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indien kan retsforfølge dansk våbensmugler

Indien har overtalt Danmark til at udlevere våbensmugleren Kim Davy, alias danskeren Niels Christian Nielsen, rapporterer indisk CNN.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge indisk CNN-IBN er Danmark klar til at udlevere Kim Peter Davy, som mistænkes for våbensmugling, til Indien.

Danmark har hidtil stået stejlt på, at danskeren skal i retten i Danmark, men ifølge CNN-IBN har indisk politi nu bøjet sig på en række punkter, som gør en udlevering mulig.

De tre betingelser for udleveringen er, at der ikke kan gives dødsstraf, at Kim Peter Davy skal afsone i Danmark, og at hans sag skal stå i en almindelig retssal.

Indien siger ja til kravene Kim Peter Davy, alias Niels Christian Nielsen, alias omkring 40 andre dækidentiter, blev oprindeligt taget til fange af det indiske efterretningsvæsen (CBI), men formåede at flygte fem dage efter, og har været eftersøgt siden.

I 2002 krævede inderne ham udleveret, i 2005 kom Danmark med sine betingelser, og nu lader det til, at CBI er klar til at sluge stoltheden, og sige ja til kravene.

Det har ikke været muligt at få bekræftet fra danske myndigheder, om og hvornår Kim Peter Davy skal udleveres.

Leverede våben til sekt

Sagen begyndte den 17. december 1995 da et Antonov-fly købt af Kim Peter Davy, kastede kasser med våben ned over byen Purulia i Indien.

Kasserne indeholdt over 300 kalashnikovgeværer, 15 Makarovpistoler, to præcisionsrifler til snigskytter, raketstyr, antitank-missiler og 1,5 millioner projektiler til våbnene.

Davy har siden været efterlyst af de indiske myndigheder, der har krævet ham udleveret for at levere våben til terrorister, den oprørske hindusekt Ananda Marga.

Ifølge CNN-IBN bor Kim Peter Davy i København, hvor han driver forretning.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden