Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Vrede. 20.000 demonstranter gik tidligere på måneden på gaden for at vise deres utilfredshed med styret i Kreml.
Foto: Mikhail Metzel/AP

Vrede. 20.000 demonstranter gik tidligere på måneden på gaden for at vise deres utilfredshed med styret i Kreml.

Internationalt

EU er foruroligede over menneskerettigheder i Rusland

Rusland behandler ikke sine borgere efter ordentligt, mener de 27 medlemslande af EU.

Internationalt

EU ser med bange øje på Ruslands menneskerettigheder - eller mangel på samme.

Den Europæiske Union siger søndag, at den er alvorlig bekymret for den politiske retsforfølgelse, der har fundet sted i Rusland de senere år.

EU henviser i udtalelsen blandt andet til, at flere mennesker blev anholdt under protestdemonstrationer, da Vladimir Putin blev indsat som præsident sidste år.

LÆS OGSÅ

De anholdte sidder stadig bag tremmer, uden at deres sag er kommet for retten.

»Vi diskuterer den foruroligende situation i Rusland«, skriver EU i en erklæring, der blev til efter et møde med repræsentanter fra russiske menneskerettighedsgrupper i Bruxelles fredag.

Hård linje over for modstandere

Disse menneskerettighedsgrupper beskylder Vladimir Putin for at føre en stadig strammere linje over for sine politiske modstandere.

Da den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, tidligere på måneden besøgte Ruslands hovedstad, Moskva, undgik han at komme med diplomatisk kritik af den russiske regerings håndtering af menneskerettigheder.

Flere iagttagere mener, at han ikke vil puste til ilden, fordi han forsøger at få Rusland til at hjælpe med en politisk løsning i det borgerkrigsramte Syrien.

Men det ser umiddelbart ikke ud til, at Rusland ønsker at hjælpe.

LÆS OGSÅ

Således har den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tidligere bekræftet, at Rusland vil fortsætte leverancen af de kraftfulde S-300-missiler.

»Vi har allerede overstået en del af vores aftaler, og vi har intentioner om at afslutte dem. Vi ønsker ikke at bryde international lov, men vi ønsker på den anden side heller ikke at ødelægge vores gode navn som våbenleverandør«, har Sergej Lavrov udtalt.

Det er dog EU's ønske, at Rusland begynder at få mere fokus på at overholde menneskerettighederne.

EU skriver i udtalelsen, at man vil holde nøje øje med Ruslands menneskerettigheder. Ligesom EU opfordrer den russiske regering til at sikre, at forsvarsadvokater kan arbejde frit i landet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce