Svensker mistænkt for Paris-angreb overdrages til Frankrig

Fransk politi har mandag mulighed for at afhøre en mistænkt i forbindelse med blodige angreb i Paris i 2015.

Internationalt

Belgisk politi har mandag overdraget en mistænkt svensk mand med syriske rødder til Frankrig. Det oplyser den belgiske anklagemyndighed.

Manden er mistænkt for en rolle i angrebene i Paris i 2015, da 130 mennesker blev dræbt. Han er også mistænkt i forbindelse med bombeangrebene i Bruxelles i foråret 2016.

Han er mandag transporteret til afhøring i Frankrig, hvor politiet måske vil sigte ham for terror.

Den svenske mand er overdraget 'for en enkelt dag til den franske anklagemyndighed til afhøring og mulig sigtelse af undersøgelsesdommeren i Paris', oplyser den belgiske anklagemyndighed.

Fastholder sin uskyld

Den mistænkte menes at have spillet en vigtig rolle i den jihadistiske celle, som udførte angrebene i Paris og Bruxelles. I den belgiske hovedstad kostede to angreb 32 mennesker livet.

Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag begge angreb.

Han mistænkes for at have købt tasker, som blev brugt under angrebene i Bruxelles.

Han blev desuden filmet af et overvågningskamera sammen med selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui, nogle minutter før denne detonerede sin sprængladning.

I lighed med andre medlemmer af den jihadistiske gruppe rejste svenskeren til Syrien i 2014. Han gemte sig angiveligt blandt migranter, da han vendte tilbage til Europa i 2015.

Svenskeren blev anholdt i 2016. Han har holdt fast i, at han ikke har gjort noget i forbindelse med angrebene i Paris.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce