Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Antonio Calanni/AP
Foto: Antonio Calanni/AP

Det foreløbige dødstal efter broulykken i Genova er 38, men der kan gemme sig yderligere 30 døde mennesker i brokkerne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den blev kaldt en ingeniørfejl: Dødstallet kan blive næsten fordoblet efter brokollaps

Ingeniører har advaret om brokollaps i Genova i årevis.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har indført 12 måneders forhøjet beredskab i Ligurien, efter at en motorvejsbro styrtede sammen i Genova.

Mindst 38 mennesker er dræbt i ulykken, oplyser lederen af det italienske civilforsvar. Ifølge de officielle tal fra civilforsvaret er 15 kvæstet, heraf ni alvorligt.

Mellem 20 og 30 personer kan stadig ligge begravet ved den sammenstyrtede bro i Genova, siger de italienske myndigheder ifølge Reuters.

En højtstående embedsmand fra bystyret, Francesco Cozzi, siger til Reuters, at tallet er en 'arbejdshypotese' baseret på informationer fra forældre, som endnu ikke har hørt fra pårørende, der kan have været på broen, da den styrtede sammen.

Italiens regering har bebudet store investeringer i infrastrukturen i den nordvestlige region. Her er der udbredt vrede over ulykken, som er blevet kaldt forudsigelig.

Leder af arbejdsgiverforening forudså kollapset

I 2012 advarede den daværende leder af Genovas arbejdsgiverforening Confinindustria, Giovanni Calvini, ifølge BBC mod en ulykke i avisen Genoa's Il Secolo XIX.

Advarslen kom, mens han søgte at få styrket investeringer i byens infrastruktur.

»Medlemmerne af den siddende junta må ikke tro, at gennemførelsen af offentlige anlægsarbejder ikke er deres problem«.

»Når Morandi-broen om et årti styrter sammen, og vi alle sidder fast i et stort trafikkaos i mange timer, så vi vil huske navnene på de personer, der sagde nej til investeringer i infrastrukturen«, sagde han dengang.

Fire år senere sagde ingeniøren Antonio Brencich fra Genovas Universitet til La Repubblica, at Morandi-broen var ramt af alvorlige korrosionsproblemer og var under konstant vedligeholdelse.

Broen var en 'ingeniørfejl på grund af den stadige nedbrydning af brokablernes metaller', sagde han ifølge BBC.

Italienske efterforskere er ved at undersøge, om det er manglende vedligeholdelse, fejl i designet eller noget helt tredje, der er skyld i, at et længere stykke af motorvejsbroen tirsdag kollapsede.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden