0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

BBC efter afstemning: May står mere stabilt, men ikke stærkere

Theresa May vandt tillidsafstemningen i aftes. I dag er problemerne nøjagtig de samme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Matt Dunham/AP
Foto: Matt Dunham/AP

Over en tredjedel af de konservative parlamentsmedlemmer ser gerne, at premierminister Theresa May ikke - som her - går ind i Downing Street 10, men at hun forlader premierministerboligen. Og bliver ude.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

År 279 f.Kr. vandt kong Pyrrhus af Epirus et afgørende slag over romerne. Sejren kostede dyrt på begge sider, men mens romerne blot indforskrev nye soldater, stod Pyrrhus tilbage med sin stærkt decimerede hær.

»Sådan en sejr mere over romerne, og jeg er fortabt«, konstaterede kongen resigneret.

Derfor kaldes en dyrekøbt sejr ofte for en ’Pyrrhus-sejr’. Og det er sådan en, den britiske premierminister Theresa May - ifølge ikke bare sine modstandere i og uden for Det Konservative Parti, men også flere politiske kommentatorer - vandt i aftes.

200 konservative parlamentsmedlemmer stemte ja til, at de har tillid til hende som leder af partiet. 117 sagde nej.

Det kan enten tolkes som en sikker sejr. Eller som en understregning af, at May står med et gigantisk problem, når så mange af hendes egne ikke vil have hende i spidsen for partiet. Og under alle omstændigheder - som Vincent Cable, leder det lille parti Liberaldemokraterne og modstander af den skilsmisseaftale mellem UK og EU, May har forhandlet hjem, udtrykker det til BBC Breakfast:

»Vi står stadig tilbage med det problem, at regeringen har fremsat et forslag, som ikke kan komme igennem parlamentet, og vi er nødt til at bryde det dødvande«, siger han.

Konservativ borgerkrig

At Theresa May vandt tillidsafstemningen i går, betyder at hun står mere stabilt. Hun er nu ifølge reglerne i det konservative parti nemlig fredet mod en ny tillidsafstemning i et helt år. Men spørgsmålet er, om hun også står stærkere. For ja, nok vandt hun, men intet tyder på, at hendes modstandere nu lægger sig fladt ned. Tværtimod.

Afstemnings-sejren »... er ikke bare i nærheden af at beskytte hende mod den brutale virkelighed, som lige nu er, at hun ikke har en brugbare Brexit-politik, som kan komme igennem underhuset«, som BBC skriver.