Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Klimaaktivisten Greta Thunberg langer ud efter medier

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg er skuffet over, at medierne ikke havde ny klimarapport på forsiden.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mandag advarede en ny FN-rapport om, at mennesket er ved at undergrave selve fundamentet for dets eksistens med konklusionen om, at op mod en million arter er udrydningstruede.

Den unge, svenske klimaaktivist Greta Thunberg har også fået nys om rapporten, og hun kritiserer i stærke vendinger medierne for at nedprioritere den.

Det skriver hun på sin Twitter-konto.

»En ny FN-rapport konkluderer, at én million arter risikerer udryddelse på grund af menneskelig aktivitet. Alligevel er det ikke en topnyhed«.

»Så længe det fortsætter sådan her, så længe medierne ikke tager ansvar, så har vi ingen chance«, skriver den 16-årige klimaaktivist blandt andet.

Én avis i Sverige bragte nyheden

Greta Thunberg, der i april kom på magasinet Times årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige personer, skriver i et senere Twitter-opslag, at kun én avis i Sverige havde historien på forsiden - Og her havde den kun fået en lille plads i bunden.

I april besøgte hun også pave Frans i Rom, hvor hun takkede ham for at sætte fokus på klimakrisen. Paven opfordrede den unge klimaforkæmper til at fortsætte sin kamp.

Den dystre rapport blev fremlagt på et stort anlagt møde i Paris på regeringsniveau for 132 lande og med deltagelse af over 450 eksperter.

På mødet var der fokus på truslerne mod biodiversitet og økosystemer fra giftaffald, forurening, forgiftninger og andre skader på Jordens evne til at forny de ressourcer, som mennesket er afhængigt af.

»Unikke arter og livsformer forsvinder i et alarmerende tempo. Allerede nu sker det hundredvis af gange hurtigere, end det er sket i de seneste ti millioner år. Det kan føre til de første masseudslettelser, siden dinosaurerne døde for 66 millioner år siden«, hedder det blandt andet i FN-rapporten.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden